Vreme čitanja: oko 2 min.

Ucenjivao ga slikama na kojima se drogira, pretio da će ga upucati i razbiti tučkom: Sad je osuđen na 7 godina

M. Č.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Došao u posed telefona oštećenog te je sa istog prebacio određene fotografije i snimke pa ga "terorisao"

  • 0
Policija rotacija kola Foto: Shutterstock

N.J. (30) i njegov branioc sklopili su Sporazum o priznanju krivičnog dela koji je na predlog Trećeg OJT prihvatio Treći osnovni sud u Beogradu.

Okrivljeni je oglašen krivim zbog izvršenja krivičnih dela Iznuda, Ucena u pokušaju, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina kao i na novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara.

"Okrivljeni je navedena krivična dela izvršio u periodu od 11.01.2024. do 25.01.2024. godine u Zemunu na taj način što je došao u posed telefona oštećenog te je sa istog prebacio određene fotografije i snimke te je od oštećenog tražio 350 EUR kako bi mu vratio telefon koji je oštećeni prethodno zaboravio u jednom od lokala u Zemunu, te mu je zatim tražio 150.000 RSD na ime navodnog duga.

Upućivao mu je pretnje da ukoliko ne uradi šta mu je rekao može da bira nogu u koju će mu pucati i ruku koju će mu razbiti tučkom za meso te je pokazivao oštećenom ručnu bombu modela M93 kategorije A, koja je minsko eksplozivno sredstvo čije držanje nije dozvoljeno građanima i govorio mu da će ako ne radi kako mu kaže izvaditi osigurač i dati mu bombu da drži, usled čega se oštećeni jako uplašio pa je nakon toga iz straha postupao po instrukcijama okrivljenog, pa je tako zaključio ugovor sa MTS-om na osnovu koga je dobio mobilni telefon čija je vrednost 45.600 RSD, koji je odmah predao supruzi okrivljenog, te mu je predao i svoju bankovnu karticu sa pin kodom te je supruga okrivljenog sa bankomata podigla 44.000 RSD sa bankovnog računa a zatim ga je pozivao telefonom i zahtevao da mu novac u iznosu od 150.000 RSD isplati kako ne bi slike na kojima se vidi kako konzumira marihuanu poslao ljudima iz okruženja.

Te je zahtevao od oštećenog da pred notarom potpiše određena dokumenta iz kojih bi sve moglo utvrđivati da je dužan određeni novčani iznos okrivljenom, nakon čega je okrivljeni putem mail-a prosledio snimak i slike na kojima se vidi kako oštećeni konzumira marihuanu licu koje je blisko oštećenom, te je putem Instagrama“ komunicirao sa sestrom oštećenog zahtevajući da isto prenese bratu da mu se javi, a zatim je i preko mreže NjhatsApp stupio u kontakt sa oštećenim te mu je poslao sliku njegove sestre sa obnaženim grudima, stavljajući u izgled da će i tu sliku proslediti bliskim licima, nakon čega je zahtevao da oštećeni podigne kredit kako bi mu dao novac što je oštećen i odbio te mu je rekao da će mu dati iznos od 50.000 RSD nešto mu je okrivljeni rekao da treba da mu da četiri puta po 50.000 RSD kako bi izmirio navodni dug prema njemu", saopštili su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA