Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenog za polno uznemiravanje maloletnice: Radi se o ranije osuđivanom licu

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je danas saslušan u tužilaštvu kada je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu

  • 0
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Danas je po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje prema A.A. (1993) zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo Polno uznemiravanje.

Naime, iz krivične prijave proizlazi da postoje osnovi sumnje da je A.A.(1993) dana 03.04.2024. godine, oko 12.30 časova izvršio krivično delo Polno uznemiravanje na taj način što je u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Palilula, u gradskom autobusu koji saobraća na liniji 95 polno uznemiravao maloletno lice.

Okrivljeni A.A. je pred Prvim osnovnim javnim tužilaštva u Beogradu dana 04.04.2024. godine saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela koje mu je stvaljeno na teret, kojom prilikom je iskoristio zakonsko pravo i nije izneo svoju odbranu, nakon čega je sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom A.A. imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, s obzirom da je osumnjičeni ranije osuđivano lice postoje i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ponoviti ovo krivično delo.

Tužilaštvo će u toku dokaznog postupka ispitati svedoka – maloletnu oštećenu, kao i druge svedoke ovog događaja, doneti naredbu za psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i druga potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA