≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Rekonstrukcija jezive smrti Danke Ilić (2): Ovo su 10 kobnih minuta od nestanka do ubistva devojčice

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za devojčicom Dankom se tragalo deset dana

  • 16

Devojčica iz Bora Danka Ilić (2), je ubijena, objavljeno je danas.

Za malom devojčicom iz Bora, koja je nestala 26. marta u Banjskom polju cela Srbija, region, ali i Evropa, tragali su danima.

Iako su svi verovali da postoji šansa da je devojčica još uvek živa, predsednik Republike Srbije Aleksandra Vučić saopštio je jutros da je devojčica ubijena i da su uhapšena dvojica osumnjičenih.

Kasnije se na konferenciji za novinare obratio i Ministar unutrašnjih polova Bratislav Gašić, koji je saopštio detalje istrage.

Prošlog utorka, tačnije 26. marta, oko 13.10 Dankina majka Ivana je sa decom iz Bora kolima došla u Banjsko Polje da bi se deca igrala.

Deca su se sve vreme igrala u dvorištu kuće, a majka ih je fotografisala.

Osumnjičeni službenim vozilom stižu u Banjsko Polje

U vreme dok su se deca igrala, osumnjičeni za Dankino ubistvo D.D. i S.J, inače radnici JKP Vodovod su u 13.20 službenim kolima došli u Banjsko Polje da bi proverili šahtu.

Dva minuta kasnije, Ivana je svom suprugu Milošu poslala fotografije dece koja se igraju u dvorištu.

Danka Ilić Fotografija male Danke iz sela Foto: Privatna arhiva

Kada joj je stariji sin zatražio vodu, otišla je do auta da je uzme, a kada se vratila shvatila je da male Danke nema. Ona je skoro 20 minuta pokušavala sama da u selu nađe Danku, a onda je u 13.41 pozvala muža i rekla da im je ćerka nestala.

Desetak minuta kasnije, Ivana koja sve vreme traži ćerku, videla je beli auto "fijat panda" u kom su bili S.J. i D.D.

Trenutak kada su udarili Danku

Oni su se između 13.50 i 13.52 zaustavili autom ispred kapije porodice Ilić, a u policiji su ispričali da su tu stali zbog potrebe za toaletom.

Policija je saopštila da su dete udarili na 30 metara od mesta zaustavljanja. Tada je automobilom upravljao D.D, dok je drugi osumnjičeni S.J. bio na mestu suvozača.

S.J. je tada izašao iz auta i telo male Danke stavio u zadnji deo vozila preko alata i mašina, a zatim se vratio u auto i oni su nastavili da se voze.

Tokom vožnje su se dogovorili da telo negde bace.

Otac i policija stižu u selo i kreće opsežna potraga za detetom

U 13.55, nekih 15 minuta nakon što ga je žena pozvala, u Banjsko Polje je sa kolegama s posla stigao i Dankin otac Miloš. On je zaustavio "fiat pandu" u kojoj su bili S.J. i D.D. i pitao ih da li su možda videli devojčicu Danku.

Iako je u tom trenutku telo deteta bilo u vozilu, oni su odgovorili da nisu, a zatim su nastavili put.

Nekoliko minuta kasnije u Banjsko Polje stiže i policija i kreće se u potragu za malom Dankom.

Telo male Danke bacili su na deponiju

U vreme kada policija započinje pretragu terena, osumnjičeni kreću kolima Starobanjskim putem i stižu do lokalne deponije, gde su se zadržali minut i 49 sekundi. S.J. je uzeo telo deteta iz auta, a zatim ga je bacio na bedem na kom je bila gomila smeća.

Za to vreme D.D. stoji kod auta i dežura da neko ne naiđe.

Policija sve vreme nastavlja da češća teren, a u potragu za devojčicom uključili su se i građani.

Među njima je bio i osumnjičeni S.J. koji je u Banjsko Polje došao i priključio se akciji, nakon što ga je pozvao direktor JKP Vodovod.

U 18.57 u Srbiji je prvi put aktivirana aplikacija "Pronađi me".

Narednih deset dana policija, spasilačke službe i vatrogasci pretražuju teren u Banjskom Polju i okolini u potrazi za devojčicom.

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom. Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za devojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    5. april 2024 | 06:05

    Malo čudna priča. Jedan od njih je rekao da je se vratio posle dva dana i premestio telo. Kako kad je tamo vrvilo od policije i naroda?

  • ŠUMADINAC

    5. april 2024 | 06:02

    Niko ne kaže gde je telo devojčice stvarno je strasna situacija !!!!!

  • Miško

    5. april 2024 | 02:38

    Sada bi lepo svi novinari i novinske kuće zajedno sa TV kucama trebali da odgovaraju za iznošenje kojekakvi gluposti i nestrucnih izjava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA