≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je ovo fotografija belog "fiata pande", kojim su osumnjičeni udarili malu Danku?

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom

  • 3
Automobil smrti ubice Danka Ilić Foto-montaža: Privatna arhiva, Društvene mreže

Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je saučešće članovima porodice ubijene devojčice Danke Ilić i zahvalila im na saradnji sa policijom.

Podsetila je da je istraga paralelno i u kontinuitetu išla u nekoliko pravaca.

Već drugog dana utvrđeno je da se belo vozilo "panda" kretalo tuda, kao i još 16 vozila. Međutim, samo dva vozila su se vratila istim pravcem, među kojima i "panda".

"Nakon iscrpnog razgovora sa majkom, jer je dete bilo sa njom, ona je zapazila dok je tražila dete, belo 'panda' vozilo parkirano u blizini. Konstatovali smo da se radi o vozilu vodovoda", rekla je major policije za RTS.

Bojana Otović Pjanović i Igor Jurić Printskrin: RTS

Devojčica je viđena u periodu 13.45 do 13.52, a vozilo "panda" je u 13.50 bilo ispred ulaza u kapiju. Devojčica je pre toga viđena na raskrsnici, druga kuća od placa, gde je majka bila s detetom.

U međuvremenu se pojavila fotografija na kojoj se navodno vidi bela "fiat panda" kojom su osumnjičeni navodno udarili Danku.

Automobil smrti ubice Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Telegraf nije mogao da utvrdi verodostojnost fotografije i da li se zaista radi o pomenutom automobilu.

"Eliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo 'panda'. Nakon zaustavljanja kod ulaza u kapiju, oni sedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, devojčica je bila sa desne strane kolovozne trake, išli su nadole malom brzinom. Udarili su devojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gde je alat, odvezli su je do veštačke deponije", rekla je Otović Pjanović.

Ističe da su to informacije prema priznanju osumnjičenih, ali i da ima mnogo potvrda zahvaljujući uporednim tehničkim metodama koje su vršene, na osnovu dži-pi-esa i njihovih telfonskih uređaja. Dva dana nakon toga telo su premestili, rekla je Otović Pjanović.

Podsetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom. Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za devojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    4. april 2024 | 22:08

    Kako je moguce da vec znaju svu dinamiku a dete nisu pronasli. Znaju gde su je udarili, kad su je premestili, stavili u gepek, odvezli sa deponije. Pa gde je onda dete? Ova dvojica da pricaju istinu i to bi rekli.

  • Nata

    5. april 2024 | 05:17

    Meni ova prica i dalje nije kako treba.Nadam se da istraga ide u drugom pravcu,da je ovo samo paravan za otmicare(ili ako je dete prodato).Da se opuste,da bi ih uhvatili.Nesto mi ne stima cela prica zadnjih 10 dana. Zar nije po zakonu,ako nadjes telo..proglasis mrtvim??? Kako su onog mladica iz HR proglasili mrtvim,tek kad su nasli telo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA