Vreme čitanja: oko 2 min.

SAZNAJEMO Dignuti specijalni dronovi iznad Lazarevog kanjona u potrazi za telom Danke Ilić (2)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policajci sada svoju potragu preusmeravaju ka Larazevoj pećini

  • 1
Lazareva pećina Zlot Foto: Nikola Anđić

Specijalni dronovi, koji mogu da zumiraju sve do najsitnijeg detalja podignuti su danas na teritoriji Lazarevog kanjona kako bi učestvovali u potrazi za telom ubijene Danke Ilić (2), saznaje Telegraf.

Kako nam je potvrđeno, do sada nije uočen nijedan trag koji bi mogao da ukaže da se telo mučki ubijene devojčice nalazi na ovoj teritoriji. Policajci sada svoju potragu preusmeravaju ka Larazevoj pećini.

Kako je Telegraf ranije pisao, prava drama odigrala se ispred kuće osumnjičenog Dejana D., kada je oko 12.30 stigla Hitna pomoć. Verovalo se da je majci osumnjičenog, koja je sama ostala u kući, pozlilo, međutim došli su da joj saopšte da je njen drugi sin D. D. umro u pritvoru u PU Bor.

Kako smo saznali, njemu je pozlilo u ranim jutarnjim satima.

"Uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i lekara Doma zdravlja u Boru koji su pokušali reanimaciju on je u 3,10 časova preminuo, a od strane lekara mrtvozornika konstatovana je prirodna smrt", navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako se ističe o događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje je naložilo obdukciju na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Podsetimo, telo devojčice Danke Ilić (2) koja je brutalno ubijena 26. marta navodno je prvo bačeno na deponiju, a potom je prebačeno na drugu lokaciju. Osumnjičeni za njeno ubistvo Dejan D. i Srđan J.  lišeni su slobode i određen im je pritvor u trajanju od 30 dana.

Policija je sa svojim ekipama uložila sve snage da se telo deteta što pre pronađe, pa su tako juče okupirali selo Zlot u kojem je živeo jedan od osumnjičenih Dejan D. Ispred njegove porodične kuće ujutro su se parkirali cisterna za isušivanje, bageri, policija i vatrogasci spasioci.

Tokom celog dana vršila se intenzivna potraga po terenu, a sumnja se prebacila čak i na dvorište njegove komšinice koja živi prekoputa. Kako je nesrećna žena, komšinica Dragica, ispričala pred kamerama Telegrafa, sumnja da joj je pre nekoliko dana neko obio kapiju.

"Katanac je bio zatvoren, ja kad sam došla kažem: 'Juuu, ja sam ostavila katanac otvoren, pa neće i neće da se zatvori'", rekla je komšinica Dejana D. za Telegraf.

Na pitanje naše novinarke da li je primetila da je kamenje na bunaru pomerano, Dragica je odgovorila negativno.

"Nije pomerano ništa, ali bolje neka se pretraži", kazala je ona dodajući i da tamo gde je poklopac na septičkoj jami ništa nije diralo jer bi se "poznalo".

Policija je juče uhapsila i oca i brata osumnjičenog Dejana D. zbog postojanja osnovane sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Oni se sumnjiče da su, najverovatnije 28. marta ove godine pomogli osumnjičenom da prebaci telo devojčice na drugu lokaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    7. april 2024 | 18:49

    Ova potraga skupo kosta gradjane Srbije! Ako su one dve pijandure stvarno uradile to sto se pise,kako policija ne moze da im izvuce istinu gde je Danka??? 2 pijandure zaebavaju celu Srbiju????!!! Ljudi,jel ovo realno?? Nadam se samo da je ovo skretanje javnosti sa prave istrage?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA