≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove lokacije će češljati specijalci: Dankinog tela nema, osumnjičeni izgubio pamćenje, ne zna gde ju je bacio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, ne pretražuju samo atar sela, već i razgovaraju sa meštanima kako bi mogli da dođu do bilo kakvih informacija

  • 16
Danka Ilić pretraga terena na teritoriji grada Bora Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP)

Policija nastavlja danas potragu za telom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a pretpostavlja se da će pretraga ići u pravcu okoline sela Zlot i Lazarevog kanjona, javlja reporter Tanjuga.

U tom kraju ima mnogo rupa i jama, koje mogu da posluže za skrivanje tela, a juče je počela pretraga rupe duboke 70 metara pa je potrebno da pretragu rade specijalistički timovi, alpinisti, speleolozi, da ne bi neko drugi došao u opasnost.

Pretraga će se, kako se pretpostavlja, bazirati na selo Zlot i okolinu, jer postoji mnogo mesta za skrivanje, a i Lazareva pećina se nalazi na nekih tri do četiri kilometra.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i Gorske službe spasavanja, ne pretražuju samo atar sela, već i razgovaraju sa meštanima kako bi mogli da dođu do bilo kakvih informacija koje mogu da upute na pravac gde bi moglo da bude telo Danke Ilić.

Policija je, u međuvremenu, uhapsila oca i brata osumnjičenog za ubistvo Danke. Brat je juče, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Otac i brat su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Ocu osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, R. D. određen je pritvor u trajanju do 30 dana, saopštilo je juče Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Osumnjičeni se branio ćutanjem, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru saopštilo je takođe da je donelo naredbu za obdukciju D.D, koji je juče, u ranim jutarnjim časovima preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Obdukcija je poverena Institutu za sudsku medicinu u Beogradu. Takođe je dat nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi smrti sada pokojnog D. D. saopštilo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Podsećamo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova informacija uhapsili J. S. (50) i D. D. (50), zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, saopštio je tada MUP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    8. april 2024 | 11:14

    Za 30 sekundi bi mu osvežio pamćenje.

  • NikolaKBgd

    8. april 2024 | 11:36

    Kakva Lazareva pecina, pobogu, turisticki objekat sa kapijom na ulazu, kroz koju moze samo slepi mis da prodje....

  • Maja

    8. april 2024 | 12:37

    Ubica laže da ne može da se seti. Ne budite naivni. Samo batine pomažu! Propevao bi odmah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA