≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozaču kamiona otkriveno 29 prekršaja, za 13 je on odgovoran: Vlasnik platio 830.000 dinara kazne

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom kontrole tahografa, otkriveno je ukupno 29 prekršaja koji se odnose na nepoštovanje propisanih pauza i odmora u toku vožnje i upravljanje vozilom duže nego što je predviđeno ovim zakonom

  • 4
Vozač kamiona kamiondžija Foto: Pixabay.com

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, prilikom kontrole saobraćaja, zaustavili su kod naplatne rampe u Šimanovcima šezdesetogodišnjeg vozača kamiona sa prikolicom koji je učinio prekršaje iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, saopštila je PU Sremska Mitrovica.

Prilikom kontrole tahografa, otkriveno je ukupno 29 prekršaja koji se odnose na nepoštovanje propisanih pauza i odmora u toku vožnje i upravljanje vozilom duže nego što je predviđeno ovim zakonom.

Od 29 prekršaja za 13 je odgovoran vozač, a za 16 prekršaja pravno lice kao vlasnik vozila, za koje su platili novčanu kaznu od 830.000 dinara.

MUP apeluje na vozače teretnih vozila da poštuju saobraćajne propise koji se odnose na dozvoljenu dužinu vožnje i obavezne pauze i odmore u vožnji, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Video: Uhapšeno više osoba povezanih sa dva ubistva i jednim ubistvom u pokušaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorča

    8. april 2024 | 19:18

    Čim je tokom vožnje bio bez udesa znači da je iskusan vozač.

  • Vozac kamiona

    8. april 2024 | 19:40

    U Nemackoj za to kazu: srecan put. A kod nas se koristi poseban program koji nema nikakve veze sa evropskim. I mora da se koristi dok se ne otplati. Ako kamioni stanu .... Stace i svet,pa vi samo udrite.

  • panic

    8. april 2024 | 19:17

    ovo je DRUMSKI UBICA policija naplatila kaznu i pustila vozi miško kada pobije celu porodicu e tada ćemo da delujemo sa hapšenjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA