≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Toma Fila otkrio zašto ne bi branio osumnjičene za ubistvo Danke Ilić: Samo 2 puta je odbio takav zadatak

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Prikupljeni dokazi i DNK tragovi devojčice dovoljni da se osumničeni osude", kaže Fila

  • 17
Toma Fila nestala Danka Ilić Foto: Milena Đorđević, Nikola Anđić

Advokat Toma Fila tvrdi da povodom ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora "postoji zabluda da kada nema tela nema ni dela, jer su do sada svi prikupljeni dokazi i DNK tragovi devojčice dovoljni da osumnjičeni za njeno ubistvo budu osuđeni".

Za "Telegraf.rs" otkriva da ih ne bi branio iako je to u suprotnostima sa kodeksom i pravilom advokata.

- Jedan od osumnjičenih je sve priznao u tužilaštvu, dok je drugi ćutao. Krv deteta je nađena u službenom vozilu JKP "Vodovod" u Boru koji su tog dana vozili osumnjičeni. Samo oni znaju zašto ne žele da se nađe telo. Imam utisak da time žele da prikriju neki više dokaz koji bi obdukcija pokazala i na taj način sebe poštede veće kazne zatvora. Ne smem ni da pomislim šta su spremni bili da učine detetu, a kamoli sa telom. Verujem da će policija uspeti da nađe telo, mada kako dani prolaze šanse su sve manje - priča Toma Fila.

Prema njegovim rečima,"samo dva puta u životu odbio je da brani osumnjičenog za neki zločin".

- Prvi put je to bio čovek iz Crne Gore koji je silovao i zapalio dete. On je na kraju i poslednji osuđen na smrtnu kaznu. Drugi put je bio u slučaju kada je sin silovao majku. Kao što znate ja sam bio slab na majke. Očekivao sam da će me neko od kolega prijaviti, ali to se nije dogodilo. U slučaju ubistva Danke Ilić ne bih branio osumnjičene iako sam svestan da bih time narušio naš kodeks - kaže Fila.

Smrtna kazna

Fila kaže i da je on lično protiv uvođenja smrtne kazne zato što to nije hrišćanski i zato što je to "opasna igračka" u rukama vladajuće klase.

"Sada je već iskorišćeno ubistvo devojčice da se traži uvođenje smrtne kazne, i predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić je to predložio, a odmah su već počeli da dodaju i veleizdaja. Ne sme da se dozvoli političarima da imaju pravo na izricanje smrtne kazne", istakao je advokat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Resava 88

    10. april 2024 | 13:14

    Svaka čast Tomo,tako treba i bez dlaka na jeziku istinu i politici u lice.

  • Jao

    10. april 2024 | 13:49

    Slab na majke ,a bese branio onu Sefku sto je ubila zenu i uzela joj bebu iz stomaka ,pri cemu je i dete umrlo.Pa kako to ?

  • Kale

    10. april 2024 | 13:13

    Ovaj brani samo njegove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA