≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen zbog utaje poreza od skoro 54 miliona: Prodavao aute preko privrednog društva, novac stavljao u džep

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden nadležnom javnom tužilaštvu

  • 2
Policija hapšenje lisice Foto-montaža: Marko Jovanović, Shutterstock

U zajedničkoj akciji inspektora Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Niš i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, uhapšena je jedna osoba zbog sumnje da je izvršila krivično delo poreske utaje, oštetivši na taj način budžet Republike Srbije za iznos od više od 53,8 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Osumnjičeni je, u svojstvu osnivača i odgovornog lica privrednog društva iz Šapca, u periodu od 01. januara do 31. decembra 2023. godine, preko tog privrednog subjekta vršio uvoz polovnih automobila i njihovu prodaju fizičkim licima, a da novac od prodaje nije uplaćivao na račun privrednog društva, već ga je zadržao za sopstvene potrebe.

Na opisani način je izbegao da obračuna i plati porez na prihod od kapitala, PDV i naknadu za proizvode koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, u ukupnom iznosu od 53.820.309 dinara.

Osumnjičeni će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden nadležnom javnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    11. april 2024 | 14:35

    Da on je utajio porez,a sta je sa pevacima koji zardjuju ogromne pare a ne placaju porez. Napfimer djani njegov nastup je od 5 do 10 evra aca lukas 15e zasto njih ne jurite da plate porez kupuju vile po beogradu a niko od pevaca ne placa porez. Zasto drzava cuti to se ja pitam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA