≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osumnjičene za ubistvo Danke čeka psihijatrija: Srđan i Dejan uskoro u Specijalnoj zatvorskoj bolnici

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska veštačenja, koje će, po svemu sudeći, obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu

  • 21
Osumnjičeni Danka Ilić Dejan Dragijević i Srđan Janković Foto: Telegraf.rs, Privatna arhiva

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodipnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, a kako nezvanično saznajemo uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

- Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi - navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska veštačenja, koje će, po svemu sudeći, obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, trebalo bi da nedvosmisleno potvrde da li je kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT branio ćutanjem i Dejana Dragijevića, koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je uticao na njihovnu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vreme izveštenja krivičnog dela teško ubistvo za koje se terete.

Očekuje se da ovo veštačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubistva.

Podsetimo, Nebojša Živanović, advokat Dejana Dragijevića, osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić, otkrio je kada će njegova majka Svetlana biti saslušana.

"Njeno saslušanje, odnosno davanje iskaza povodom slučaja ubistva male Danke Ilić biti u VJT u Zaječaru u utorak 16. aprila u 8 sati", rekao je advokat i dodao da će tada obaviti i razgovor sa Radetom Dragijevićem koji se u produženom pritvoru brani ćutanjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    15. april 2024 | 18:07

    Ma naravno... sada je najbolje da ih proglase neuracunljivim i da se smeste u neku bolnicu i posle par godina puste. Strasno...

  • Beograd

    15. april 2024 | 19:04

    Ja se sve nadam da je devojčica živa. Nemoguće da ne mogu da je nađu. Sve je postalo kao neki film. Prosto čovek ne zna u šta da veruje više.

  • Dejan

    15. april 2024 | 18:11

    Ma proglasite ih ludim i pustite ih na ulicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA