≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prikazani oduzeti predmeti od "Vračaraca": Na listi "roleksi", oružje i velika količina novca

E. H.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jedan od osumnjičenih rekao je pred sudom da je novac pronađen u njegovom stanu "crkveni novac"

  • 1
Hapšenje na Vračaru pripadnika klana Džonija sa Vračara Nikola Vušović Foto-montaža: MUP Srbije

U nastavku suđenja pripadnicima grupe "Vračarci" optuženim za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava, u Specijalnom sudu prikazana je pisana dokumentacija, među kojom su potvrde o privremeno oduzetim predmetima iz stanova optuženih, kao i pancir i nekoliko mobilinih telefona koji su pronađeni kod okrivljenog Đorđa Kneževića.

Okrivleni Darko Miletić tvrdio je da novac koji su policijski službenici našli u njegovom stanu, zapravo "crkveni novac" odnosno donacije za građenje crkve, dodajući da je uz novac bila i sveska u kojoj su imena ljudi koji su novac donirali.

U stanu jednog od optuženih pronađen je i pištolj za koji njegovi branioci tvrde da je veštačenjem dokazano da ne može da ispaljuje bojevu municiju.

Optuženi Nikola Kačarević, koji je optužen da je svog prijatelja Aleksandra Šarca namamio u jedan tržni centar gde je i ubijen, je na pitanje sudije o poreklu novca odnosno, 35.000 evra pronađenih u stanu u kojem je živeo, rekao da je to porodični novac.

Pojasnio je da su za rođendan ćerke dobili oko 15.000 evra, dok su supruga i on skupljali pare da kupe ćerki lokal, dodajući da je njegova supruga zaposlena, dok on ima svoju auto-perionicu i rent-a-kar agenciju.

Kačarević je istakao da njegova majka ima građevinsku firmu u Crnoj Gori, te da su oni "dobrostojeća porodica", dok je naveo i da žive u iznajmljenom stanu.

U tom stanu pronađena su i dva ručna sata marke "Roleks", za koje Kačarević tvrdi da je jedan njegova supruga imala kada su se upoznali, a da je drugi da je on dobio od svoje majke po izlasku iz Sremske Mitrovice.

Luka Cerović je pojasnio da je 71.000 evra, koji novac je uplaćen na njegov račun, što potvrđuje uplatnica koja je pronađena u njegovom stanu, stekao od prodaje nepokretnosti koju mu je ostavio pokojni otac.

Nakon iznetih dokaza advokati su izneli svoje primedbe na dokaze.

Suđenje se nastavlja sutra prikazivanjem ostatka pisane dokumentacije.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

Prethodno je u sudnici ispitan oštećeni Samir Divljanović koji je rekao da se ne pridružuje krivičnom gonjenju optuženih i ne ističe imovinsko- pravni zahtev.

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.

Krivicu su na prethodnom suđenju negirali Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Neumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić, Draško Nikolić, Nikola Vukojević, Ognjen Drašković, Bojan Šotra, Aleksandra Čović, Bogdan Dimitrijević, Dejan Rutanj i Danilo Tešić.

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    16. april 2024 | 16:04

    VRATITI POLICIJI ONA STARA OVLASCENJA..PA DA VIDIS ISTINU......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA