Vreme čitanja: oko 2 min.

Sutra počinje suđenje optuženima za pucnjavu u klubu "Stefan Braun": Optuženi treba da iznesu odbranu

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Optužnicom su obuhvaćena četiri muškarca, a jednom od njih sudi se u odsustvu

  • 2
Miro Culjković, Stefan Braun, pucnjava Foto: Nikola Tomić, Facebook

U Višem sudu u Beogradu sutra počinje suđenje optuženima za pucnjavu u noćnom klubu "Stefan Braun" u centru Beograda, 15. marta 2022. godine, kada je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba M. Č.

Sutra bi optuženi trebalo detaljno da iznesu odbranu, dok su na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost kratko negirali krivicu.

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Šćepanović, Stefan Veljović, Nikola Stanković i Slavoljub Trajković, i njima je na teret stavljeno krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Aleksandru Šćepanoviću se sudi u odusustvu.

Slavoljub Trajković koji je obuhvaćen ovom optužnicom, često je spominjan u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, a čiji pripadnici su optuženi da su između ostalog ubili i Aleksandra Gligorijevića, na čijim su leđima su urezali "izdaja" i "Trajko", što je inače Trajkovićev nadimak.

Jedan od okrivljenih-saradnika je tokom tog suđenja ispričao da su vođe klana Belivuk i Marko Miljković, imali saznanja da Gligorijević sa Trajkovićem planira njihovo ubistvo, zbog čega su Gligorijevića i ubili.

U slučaju pucnjave u klubu, optužnicom je bila obuhvaćena i Milica D. za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, ali je sud odlučio da nema mesta optužbi u njenom slučaju, te je postupak u odsnu na nju obustavljen.

Četvorica muškaraca su optuženi da su kritične noći nakon rasprave sa nekima od gostiju izbačeni iz noćnog kluba, koji se nalazi na 9. spratu zgrade u Nemanjinoj ulici.

Potom je, kako se sumnja, u holu zgrade na M. Č. pucao Šćepanović, ispalivši u njega iz blizine šest projektila iz pištolja, koji mu je prethodno predao Stefan V.

Nakon što je B. T. obuhvatio oko struka povređenog M. Č, u nameri da ga zaštiti, Šćepanoviću je pištolj ispao iz ruke, koji je odmah uzeo Trajković i ispalio još jedan projektil u pravcu oštećenih, ali ih nije pogodio, nakon čega je i njemu pištolj ispao iz ruke.

Istovremeno je Stanković pretio radnicima obezbeđenja bokserom sa nožem, a potim uzeo pištolj sa poda i pretio oštećenima kako bi osigurao odstupnicu za beg.

Pošto su se udaljili sa lica mesta Milica D. pomogla je Trajkoviću da se sakrije, ali su već sutradan lišeni slobode.

M. Č. je u ovom sukobu zadobio teške telesne povrede opasne po život. On je privatnim vozilom prevezen u Urgentni centar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besna glista

    16. april 2024 | 17:56

    Ako je za početak suđenja bilo dovoljno samo dve godine do presude će biti dovoljno 10 ili dok slučaj me zastari.😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA