≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, juče je u tužilaštvo stigla i majka Dejana Dragijevića koja je iskoristila pravo da ne svedoči

  • 23

U Više javno tužilaštvo u Zaječaru jutros su stigli osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) Srđan Janković i Dejan Dragijević, saznaje naša reporterka sa lica mesta.

Podsetimo, juče je u tužilaštvo stigla i majka Dejana Dragijevića koja je iskoristila pravo da ne svedoči.

Oni će biti saslušani danas.

Podsetimo, Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodipnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, a kako nezvanično saznajemo uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

- Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi - navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    17. april 2024 | 08:49

    Kako bre osumnjičeni kad su priznali? Nisu osumnjičeni bego UBICE!

  • B+

    17. april 2024 | 08:38

    Jesu li stvarno krivi ili su žrtve istrage ?

  • teorija zavere

    17. april 2024 | 10:34

    Ceo slučaj se strašno čudan. Prvo su nas mediji upućivali da je majka krivac i da je prodala dete. Onda se pojavljuje snimak iz Beča, i 2 dana kasnije hapse 2 radnika koji priznaju zločin. Rumunka sa snimka se javlja sa zakašnjenjem šaljući sveže fotke devojčice. Kada hoćete da potvrdite da je dete vaše onda stavite više fotki, tipa kad je bila beba, pre godinu dana i sad. Ona je okačila fotke snimljene tih dana. Navodno se ranije javila policiji, ali niko to nije zabeležio. Ispade austrijska policija gora od naše. I samo ponašanje te dve žene na snimku je čudno. Zamislite da neki stranac uzme da snima vaše dete na stanici. Zar ne biste prišli i pitali ga šta to radi? Zar ne biste probali da ga sprečite? Taman kad se u celu priču uključio Interpol nađeni su krivci. E, sad, ajde da su priznali da su udarili Danku i bacili telo, ali oni su priznali i da je bila živa te da su je ubili u kolima. Zašto bi sebe optužili za zločin koji su mogli da prikriju? I zašto sada neće da otkriju gde je telo? Da su samo rekli da su je udarili kolima i bacili bilo bi logično da neće da kažu gde je telo, jer bi se obdukcijom utvrdilo da je naknadno ugušena. Ovako ovo nema nikakve logike. Priznaš zločin za koji te ne terete, a onda prikrivaš telo? Još su telo premestili dok je trajala portaga? I ovaj što je uvukao u priču oca i brata, a onda brat izvršio samoubistvo? Blago rečeno čudna priča...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA