Vreme čitanja: oko 1 min.

Prizrenski autobus od Šida dopraćen na pregled do Batrovaca: Cigarete krili u lažnom rezervoaru za gorivo

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i vozačem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva

  • 3
gugarete, šverc, autobus Foto: Uprava carina

Carinici su 30. aprila tokom kontrole započete na graničnom prelazu Šid, pa potom nastavljene na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 33.500 komada cigareta, skrivenih u specijalno dograđenom rezervoaru za gorivo jednog autobusa, saopštila je danas Uprava carine.

Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Prizren-Ženeva.

Mada su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, na osnovu analize rizika i činjenice da je kod iste prevozničke firme već pronalažena krijumčarena roba, autobus je izdvojen za detaljan pregled.

Tokom kontrole u dubini prostora za prtljag otkriven je rezervoar za gorivo koji nije fabrički, a pregled ''busterom'', uređajem za gustinu tečnosti, pokazao je neujednačene vrednosti, što je dodatno pojačalo sumnju da unutrašnjost rezervoara nije ispunjena gorivom, već nekom krijumčarenom robom.

Autobus je dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde je pregledan mobilnim skenerom, kada je potvrđeno da je unutrašnjost rezervoara ispunjena paklicama cigareta.

Specijalno dograđeni rezervoar je prosečen i iz njega je izvađeno ukupno 1.678 paklica cigareta ''Winston legend blue’’, sa akciznim markicama tzv. ''Kosova''.

Kako je navedeno, krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i vozačem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo za carinu

    1. maj 2024 | 16:16

    Eto takvi su arnauti samo kriminal

  • Gussar

    2. maj 2024 | 18:45

    Oćenlinti autobusi biti oduzeti i ponuđeni na licitaciji ? Ili će vlssnik "dogovoriti" kaznu dabgrsnič.policijom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA