Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija otkrila više od 36.000 prekoračenja brzine: Samo 1. maja otkriveno 7.500 saobraćajnih prekršaja

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imajući u vidu da predstoje vaskršnji praznici kada se na putevima u Republici Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja

  • 4
Saobraćajna policija Foto: RINA

Saobraćajna policija otkrila je više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

Od navedenog broja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole u cilju zaštite pešaka.

Podsećamo da je brzina kontrolisana i na 342 lokacije širom zemlje koje su Upravi saobraćajne policije predložene od strane građana.

U sklopu ove međunarodne akcije, 1. maja je realizovana akcija pod nazivom Speedmarathon, kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa.

Više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.

Imajući u vidu da predstoje vaskršnji praznici kada se na putevima u Republici Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M 48

    2. maj 2024 | 12:50

    Mnogo prekršaja ali i stradalih ,to ne može policija da spreči nego sami vozači.

  • Map

    2. maj 2024 | 13:06

    Od te brojke pola je onih sto su prekoracili brzinu za dva ili pet km a to nikakve veze nema sa ugrozavanjem saobracaja i jedino sluzi za placku

  • ma da bre

    2. maj 2024 | 13:05

    spustite ogranicenje i onda nas drndajte do besvesti za -4-5-8 km prekoracenja. S tim sto one koji zaista divljaju ne sme niko da pokusa da zaustavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA