Vreme čitanja: oko 1 min.

Počeo scenski program posvećen žrtvama jezivog masakra: Puštena pesma koju je Slobodan Negić posvetio ćerki

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom nastupa puštena je pesma "Wait for me", a otac ubijene Sofije je njen autor

  • 0
Miloš Vučević i ministri ispred OŠ Vladislav Ribnikar Printskrin: Tanjug

Obeležavanje godišnjice od kako je dečak K.K. (13) koji je izvršio masakr pre tačno godinu dana u OŠ "Vladislav Ribnikar" i tom prilikom usmrtio devetoro dece i čuvara škole danas je obeležena programom "Buđenje", a završava se u Studentskom kulturnom centru, kroz muzičko-scenski program koji je zamišljen kao izraz kolektivne tuge.

Tokom nastupa puštena je pesma "Wait for me", a otac ubijene Sofije je njen autor, Slobodan Negić koja je posvećena devojčici.

Prostor na muzičko-scenskom programu je ograničen, ali građani mogu na Tašmajdanu da prate program.

Ovim povodom odana je počast i žrtvama koje su nastradale u Mladenovcu 04. maja prošle godine.

Podsetimo, jutros su se porodica, prijatelji i građani okupili ispred škole kako bi odali poštu žrtvama. Velika plava konstrukcija postavljena je na samom ulazu, a na njima su imena dece i čuvara čiji su nevini životi okončani tog dana. Roditelji u suzama, postavljali su sveće za svoju decu, a tačno u 8.41 oglasila se sirena za uzbunu kao podsetnik na užasnu tragediju.

Deca su ostavljala creže, ruže i igračke, a građani palili sveće, a potom nastavljali ka Tašmajdanskom parku gde je otvoren Forum koji je zamišljen kao prostor susretanja i razmene misli, ideja i emocija. Na video-bimu prikazivale su se fotografije nasmejane i nevine dece koja su tragično stradala, a građani su nemo posmatrali ovaj tužan prizor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA