≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ivana, neko je pobio našu decu": Nastavnica drhtavim glasom opisala kako je saznala za smrt svojih đaka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavnica se prisetila svojih đaka, koji su brutalno ubijeni u Malom Orašju

  • 7

Ivana Bošković, nastavnica srpskog jezika, koja je predavala ubijenima u Malom Orašju, danas se obratila okupljenima na komemorativnom skupu i pričala o svojim đacima, koje je brutalno života lišio Uroš Blažić.

"Deco koja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama", rekla je Bošković.

Ona je rekla da su "ostale fotografije, snimci, ali pre svega ostalo je sećanja na vas"...

Nastavnica se potom prisetila i najgoreg trenutka, kada je saznala da njenih đaka više nema.

"Petar Mitrović Peca voleo je fudbal, folklor, oformljen i uspešan u svakom smislu. Ne znam da li je bila teža njegova rečenica: 'Tata, pobi nas čovek u Ravnom Gaju' ili ona koju sam ja čula te noći: 'Ivana, neko je pobio našu decu, pucao je'", govorila je Ivana Bošković drhtavim glasom prisećajući se noći u kojoj je mnogo mladih ljudi izgubilo život.

"Te reči ću pamtiti dok sam živa... Niko nije ni sanjao da će se u toj kobnoj noći 4. maja završiti njihovi tek započeti životi... A svi su obećavali. Razvili bi se u dobre, plemenite, vredne i uspešne ljude i roditelje", rekla je Bošković prisećajući se svojih đaka.

"Svi iz jednog sela i svi nas napustili u jednom danu", navela je nastavnica.

Podsetimo, 4. maja 2023. godine u Malom Orašju su ubijeni Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić. Nekoliko minuta kasnije, u susednom selu, Duboni, ubijeni su Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović. Teško ranjeni Petar Mitrović iz Malog Orašja preminuo je pedeset dana kasnije u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA