Vreme čitanja: oko 1 min.

Stigli prvi DNK nalazi u slučaju male Danke: Veštači se oko 500 tragova iz kola, NIJEDAN nije njen

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među pristiglim izveštajima Nacionalnog centra za kriminalističku forezniku ima i predmeta iz službenog vozila gradskog „Vodovoda“

  • 20
Banjsko Polje, Danka Ilić Foto: Nikola Tomić

Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je informaciju da su stigla prva DNK veštačenja i da na njima nema bioloških tragova Danke Ilić, dvogodišnje devojčice čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Banjskom Polju kod Bora.

- Stiglo nam je prvih nekoliko izveštaja, tek jedan deo tragova koji se veštači, a veštači se mnogo predmeta. U tim pristiglim rezultatima DNK veštačenjima nema bioloških tragova devojčice – kaže Miodrag Canović, tužilac VJT iz Zaječara.

On nam je potvrdio da se veštači oko 500 tragova pronađenih u službenom vozilu JKP „Vodovod“ za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, ali i da se veštači odeća, obuća osumnjičenih, predmeti i alati iz njihovih domaćinstava i tragovi pronađeni na terenu. Veštači se GPS uređaj iz službenog vozila "Vodovoda", kako bi se utvrdili parametri kretanja Dragojevića i Jankovića na dan nestanka devojčice.

Među pristiglim izveštajima Nacionalnog centra za kriminalističku forezniku ima i predmeta iz službenog vozila gradskog „Vodovoda“ koji su na dan nestanka devojčice vozili osumnjičeni.

- To svakako nisu svi tragovi. Mi tek očekujemo da pristignu i ostali – navodi Canović.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosa

    8. maj 2024 | 20:32

    I šta sada?

  • Miki

    9. maj 2024 | 01:10

    Sta cemo sa onim mucenikom za koga postoji sumnja da je ubijen u policijskoj stanici,ko ce za to da odgovara?

  • Mrmot

    9. maj 2024 | 00:36

    Pa svi su znali da nisu krivi. Sada neka uhvate ove sto su plasirali lazi u javnost i neka se vrate ponovo na majku. Ma sramota. Treba da ih tuže i uzmu debele pare za sve što su doživeli i prezivel8

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA