≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umro Aleksandar Mladenović

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Svojim idejama i znanjem, kako u samom poslu, preko međusobnih ljudkih odnosa, do večite i nikada završene borbe za bolji status tužilaštva i zaposlenih, on je uvek davao svoj pun doprinos"

  • 2
Aleksandar Mladenović Foto: prvo.ojt.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da je u sredu, 8. maja preminuo Aleksandar Mladenović (54), javni tužilac. 

"Rođen je 13. januara 1970. godine u Beogradu, srednju školu je završio u Sjedinjenim Američkim državama, a zatim Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Praksu i znanje je sticao kao pripravnik i saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu, dok je na funkciju zamenika javnog tužioca stupio 15.12.2001. godine u Petom opštinskom javnom tužilaštvu u Beogradu, koju je nastavio od 01.01.2010. godine u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu obavljao je javnotužilačku funkciju od 01.02.2023. godine, u koje tužilaštvo je i izabran početkom 2024. godine na konkursu. Govorio je više stranih jezika".

"Aleksandar je kao javni tužilac bio profesionalan, stručan, elokventan i posvećen tužilačkom poslu, ali je pre svega bio posvećen ćerki Iskri koju je neizmerno voleo i svojoj porodici. Njegova svestranost, interesovanje i poznavanje različitih sfera života izdvajali su ga od drugih i kreirali njegovu specifičnu pozitivnu energiju koja će nam svima nedostajati", navode iz tužilaštva.

"Bio je dobar prijatelj i kolega koji je svojim radom davao drugačiji pristup tužilačkoj profesiji od uobičajenog. Svojim idejama i znanjem, kako u samom poslu, preko međusobnih ljudkih odnosa, do večite i nikada završene borbe za bolji status tužilaštva i zaposlenih, on je uvek davao svoj pun doprinos".

"Imao je razumevanja za lične i poslovne probleme i uvek je bio spreman da sasluša i predloži najbolje rešenje. Nesebično je delio savete i prenosio znanje svojim saradnicima i pripravnicima koji su uvek isticali da su „Acini učenici“.

"Acinim neočekivanim odlaskom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je izgubilo odličnog javnog tužioca i velikog čoveka, nesebičnog borca za pravdu, koji je ostavio neizbrisiv trag u našem kolektivu, kao i u celoj tužilačkoj organizaciji".

"Mi, zaposleni u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, zahvalni smo što smo ga poznavali i među nama imali jednog tako dobrog čoveka, oštroumnog i posvećenog tužioca, koga nikada nećemo zaboraviti", navode iz kolektiva Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Video: Evo šta se trenutno dešava na Adi Ciganliji i u restoranu u kome je umro muzičar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA