Vreme čitanja: oko 3 min.

Vlasnik Pink taksija ubijen u mafijaškoj sačekuši pre tačno 9 godina: Lalić tvrdi da ga je "overio" Miljković

Vreme čitanja: oko 3 min.

U Teodora Gaćešu je pucano iz malokalibarskog oružja sa prigušivačem

  • 2

Suvlasnik "Pink taksija" Teodor Gaćeša Tedi (49) ubijen je 22. maja pre devet godina.

On je likvidiran u sačekuši, a nepoznati napadač ispalio mu je dva hica u leđa, a potom ga "overio" sa još dva hica u glavu. Kako je tada navedeno, pucano je iz malokalibarskog oružja sa prigušivačem.

Gaćeša je kobnog dana krenuo da se vidi sa prijateljima u kafiću u Kozarčevoj ulici na Zvezdari. Ubica je sačekao da Gaćeša parkira automobil i, prema policijskoj dokumentaciji, prišao u društvu jednog muškarca.

Posvađali su se nasred ulice, a posle rasprave koja je kratko trajala, Gaćeša se okrenuo i pošao, ali je ubica tada izvadio pištolj i pucao mu u leđa.

Policija je njegovo telo pronašla nasred ulice, 50 metara od lokalnog kafića, u kraju u kom se nalazi veliki broj kuća. Pored tela je ostala njegova torbica.

Iako se tada govorilo o tome da postoji očevidac ubistva, govorilo se i o tome da se, na osnovu opisa počinioca, pravi foto-robot, ali slučaj je ostao nerešen.

Svedok saradnik tvrdi da je ubica Miljković

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk, srđan lalić Printskrin: TV Pink

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić, koji je bio pripadnik kriminalnog klana Veljka Belivuk i Marka Miljkovića i sa njima učestvovao u ubistvima, a nakon hapšenja sklopio sporatum sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu, tvrdi da je Teodora Gaćešu ubio Marko Miljković.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva bio je to što su Belivuk i MIljković hteli da preuzmu "Pink taksi". On je ispričao da su kasnije, navodno, ubili Mirka Kojića koju, koji je bio Miljkovićev kum, "jer je znao previše", kao i da je "bio skriveni vlasnik Alfa taksija, koji su Belivuk i Miljković hteli da preuzmu".

Teodor Gaćeša Tedi je u maju 2000. godine ubio kolegu taksistu Ljubomira Negra, kom je dugovao novac. Sumnja se da su upravo ljudi bliski Negru likvidirali Gaćešu 15 godina kasnije, a za Gaćešin dug nastavili su da proganjaju i drugog vlasnika taksi udruženja, Miroslava Rankovića, koji se vodi kao nestao od 2016. godine.

Srđan Lalić je u tužilaštvu ispričao da je postojala ideja da reketiraju Gaćešu. Međutim, iznuda nije uspela, a kada je Gaćeša trebalo da plati, Negrovim crnim "ausijem 80" krenuli su do porodične kuće suvlasnika "Pink taksija". Gaćeša, kasnije i sam žrtva, nije iznao novac iz kuće, već je izašao sa pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u Negra, nakon čega se predao policiji.

Veljko Belivuk i Marko Miljković Foto: Pink, printskrin

- Nisu hteli da odustanu. Krenule su uzajamne pretnje, u vezi sa članovima porodice. Znalo se da Gaćeša nije naivan i kada je i posle pretnji odbio da plaća reket, smatralo se da je rizično ostaviti ga u životu. Ubijen je - rekao je Lalić.

Ono što privlači pažnju jeste da je bivši policajac Mirko Kojić, zajedno za kumom Markom Miljkovićem, pretnjama od Rankovića pokušao da preuzme vlasništvo nad "Pink taksijem".

Teodor Gaćeša nije bio samo suvlasnik "Pink taksija", već se bavio i zelenašenjem, zidao je zgrade, a za ubistvo Negra je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora.

Ubistvo Gaćeše, ali i nestanak drugog suvlasnika "Pink taksija" Miroslava Rankovića, desili su se na Zvezdari, u blizini kuća Mirka Kojića i Marka Miljkovića.

Na suđenju Belivukovom klanu je, tokom pregleda pisane dokumentacije, tačnije zapisnika o oduzetim predmetima, prikazano je da u jednom od automobila koji su oduzeti od Marka Miljkovića pronađena saobraćajna dozvola sina ubijenog suvlasnika "Pink taksija" Luke Gaćeše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA