Vreme čitanja: oko 1 min.

Viši sud odredio pritvor Vračarcima: Petorica okrivljenih za teško ubistvo

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sumnja se da su izvršili krivična dela pripremanje teškog ubistva i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

  • 0
Hapšenje na Vračaru, pripadnika klana Džonija sa Vračara Foto: MUP

Određen je pritvor okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je dana 12. maja 2024. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. odredio pritvor, koji im po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Pritvor je prema okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 i 3 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, pri čemu je prema okrivljenom N. P. pritvor određen i iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, tj. usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kaže se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenima N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, okrivljenom N. P. i izvršenje krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348 stav 4 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika, dok se okrivljenom M. I. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 1 Krivičnog zakonika.

Prema saopštenju Višeg suda u Beogradu, protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA