Vreme čitanja: oko 1 min.

Kleštima skidao zujalice sa flaša u radnji i krao: Preti mu duga robija

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Flaše je stavljao za pojas svojih pantalona i izašao iz objekta bez prethodnog plaćanja, na koji način je oštetio navedeno pravno lice za iznos od oko 30.000,00 dinara

  • 1
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv V.M. (45) Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog zbog sumnje da je u periodu od 19. novembra prošle godine do 15. aprila ove, na Novom Beogradu, u objektima „Maxi“ koji su u vlasništvu privrednog društva „Delhaize Serbia“ učinio više krivičnih dela Teška krađa.

Okrivljenom se stavlja na teret da je savlađivanjem mehaničkih i elektronskih prepreka oduzeo tuđe pokretne stvari drugom, u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist i to tako što je sa rafova odeljka sa alkoholnim pićima uzimao flaše koje je najpre stavljao u potrošačku korpu, pa je iskoristio odsustvo radnika i iz desnog džepa jakne koju je nosio na sebi izvadio klešta koja je upotrebio u cilju savlađivanja elektronske prepreke – elektronske zaštite artikla od krađe (zujalice), koje je potom ubacio u rafove, a flaše je stavljao za pojas svojih pantalona i izašao iz objekta bez prethodnog plaćanja, na koji način je oštetio navedeno pravno lice za iznos od oko 30.000,00 dinara.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i šest meseci, kao i da mu produži pritvor koji je prema okrivljenom već određen rešenjem suda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorča

    13. maj 2024 | 16:33

    Kradu trgovci pa kradu i mušterije ali za trgovce nema kazna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA