≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Majka osumnjičenog za ubistvo malene Danke otvorila dušu: Evo šta je rekla o sinovima, ali i suprugu

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo devojčice još nije nađeno

  • 53
Svetlana Dragijević, Danka Ilić, Više javno tužilaštvo Zaječar Foto: Mateja Beljan

Majka osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić Dejana Dragijevića, Svetlana Dragijević, ostala je potpuno sama u porodičnoj kući u Zlotu.

Več dugo ispred njene kapije ne dežura policijska patorla a kako kaže, niko od familije joj ni vrata ne otvara , osim ponekad neko iz komšiluka.

- Bespomoćna sam i bolesna . Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne . Niko me više ne posećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali retko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila , drugi je u zatvoru , Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama . Snalazim se kako znam i umem -  priča Svetlana Dragijević, koja je samo jednom u Višem javnom tužilaštvu od kada se zločin dogodio u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića dala iskaz da o ubistvu male Danke ništa nezna i dobila status povlašćenog svedoka.

- Radoslav je tražio da se advokat promeni ja ništa ne znam o tome. Njega bi trebalo uskoro da puste kući valjda do 29. maja, a Dejan je u

Beogradu. Kako će se ovo završtiti ne znam , ali znam da od mojih niko nije kriv. Policija me više ne posećuje, zar su malo ovde bili, vala dosta

je više -  kaže Svetlana Dragijević.

Uprkos priznanju sina da je ubio malenu Danku Ilić 26.marta , Svetlana Dragijević ne veruje da je to istina, već ističe da je to bilo pod pritiskom.

Inače, pored Dejana koji je priznao zločin u Beogradu u zatvorskoj psihijatrijskoj bolnici na veštačenju se nalazi i Srđan Janković, koji je kolima udario dete. Beživotno telo male Danke odneli su i bacilli na divlju deponiju na Starobanjskom putu.

Dva dana kasnije, Dejan Dragijević je u saučesništvu sa bratom Daliborom i ocem Radoslavom telo deteta premestio na drugu lokaciju, koju ne želi da otkrije , tako da telo male Danke Ilić, nakon više od dva meseca još uvek nije pronađeno.

Dejanov brat ,Dalibor Dragijević je nakon hapšenja od posledica srčanog udara preminuo u Policijskoj stanici u Boru, dok se otac Radoslav Dragijević još uvek nalazi u produženom pritvoru.

(Telegraf.rs, Milica Ristić)

Video: Ivana i Miloš Ilić roditelji ubijene Danke bili u tužilaštvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Najrealnije

    14. maj 2024 | 16:55

    Da imaju bilo sta nasli bi telo,a srcani udar mozda ali posledica divljackih batina sigurno. Sramno je to sto nikada se nece saznati istina. Morao se predsednik cekati da objavi i sta bi na kraju: sve se zna svi mediji objavili ,a nista se nezna. Sramota nevidjena

  • Iwan

    14. maj 2024 | 16:35

    Od kad se premlaćivanje zove srčani udar?

  • NikolaKBgd

    14. maj 2024 | 18:31

    Svako od nas bi pod takvim "tretmanom" priznao bilo sta... DNK deteta nema nigde izgleda... Ovaj covek umro na pravdi boga... Nigde krvi na putu gde je udarena. I jos telo navodno prenosrno tokom policijske opsade mesta... Mislim da treba odrediti pritvor onima koji vode istragu za pocetak. Zreli su za otvaranje isteage unutrasnje kontrole...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA