Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka dečaka osumnjičenog za masakr u "Ribnikaru" danas iznosi odbranu na suđenju

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara

  • 1
Miljana Kecmanovic, Ribnikar, suđenje Foto: Telegraf, MUP

U Višem sudu u Beogradu danas bi saslušanjem majke trebalo da se nastavi suđenje roditeljima dečaka koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole. Miljana Kecmanović bi trebalo da prvi put iznese svoju odbranu, jer u istrazi nije ispitivana.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara. On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca. Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukodlak

    15. maj 2024 | 10:55

    Tragedija koja se desila ,je nešto sto se ne zaboravlja ,bolna ,i nenadoknadljiv gubitak za porodice ,i društvo?Ali je smešno u kom pravcu se vodi sudjenje???Genetika je čudo koje ispliva kad-tad na površinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA