≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

"U sudnici je pušten snimak prebijanja oca. Nikola ga šutira i dok on leži na zemlji": Sin o Zoranovom ubistvu

Ekipa Hronike

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nemanja za naš portal otkriva da im se obratila rođaka porodice osumnjičenog i otkrila da od tog događaja ne pričaju sa njima

  • 5
Zoran Nedeljković Foto: Privatna arhiva

Godinu dana prošlo je od brutalnog prebijanja Zorana Nedeljkovića (61) na Zvezdari koji je usled povreda, nakon mesec dana borbe za život, preminuo. Njega je u dvorištu pretukao komšija Nikola Š. koji se tereti za nanošenje teške telesne povrede sa smrtnim ishodom na mah. Za Telegraf Zoranov sin, Nemanja, istakao je da će se boriti do kraja za pravdu, kao i da im se niko nikada od porodice osumnjičenog nije javio niti izjavio saučešće.

Nemanja za naš portal otkriva da im se obratila rođaka porodice osumnjičenog i otkrila da od tog događaja ne pričaju sa njima.

- Nikada nas porodica osumnjičenog Nikole nije pozvala nakon tog događaja niti izjavila saučešće. Oni su, šta više, roštiljali u dvorištu dok je moj otac bio u bolnici i nakon smrti mog oca osumnjičeni je čak pravio svadbu kao da se njih to ne tiče. Nakon svega toga obratila nam se jedna njihova rođaka, meni je pisala. Rekla je da su posle tog događaja sa porodicom osumnjičenog prekinuli kontakt i da ih ne vole. Takođe sam isto to čuo i od komšija njihovih. Od komšija sam još čuo, ne znam da li je tačno, da je sestra osumnjičenog bila umešana u sumnjive poslove sa drogom. E sada, da li je on ranije pravio problem ja ne znam, ali mi se javila jedna žena koja je napisala da je njen sin bio maltretiran od strane Nikole u osnovnoj školi, ali ja ne mogu da tvrdim da je ta informacija tačna, samo znam da mi je ona to napisala - priča Nemenja.

Pre dva meseca održano je pripremno ročište, a pre dva dana i glavni pretres. U sudnici, kako kaže Nemanja, pušten je snimka jezivog nasilja Nikole prema pokojnom Zoranu, a osumnjičeni na jedno pitanje nije dao odgovor.

- Pre dva meseca održano je pripremno ročište, a pre dva dana je bio glavni pretres. Nikola je na pretresu, nakon što su odgledali snimak, izjavio da ne poriče ništa sa snimka, ali da se on ničega ne seća. Ja sad ne znam šta to znači, jesi ti bi bio pod nekim nedozvoljenim supstancama pa se ne sećaš, ne razumem? Oni su čak izjavili da je moj otac ulazio u njihovo dvoršte, da je pretio,da je bio agresivan i u teškom alkoholisanom stanju, a snimak pokazuje sve suprotno. Vidi se da moj otac stoji kod kolske kapije, da uopšte nije bio u dvorištu, zatim se vidi da je Nikola otvorio kapiju i uneo se mom ocu u lice, a on je izjavio da se moj otac njemu unosio i da je počeo da ga davi i udara pesnicom u predelu glave. Na snimku se vidi kako moj otac rukom pokušava da ga odgurne od sebe međutim on se izmiče tako da nije bilo nikakvog kontakta, hvata ruku mog oca udara ga pesnicom, on pada, a Nikola nastavlja da ga šutira. Njegov otac je iskoristio zakonsko pravo da ne sveoči a u trenutku napada bio je pored glave mog oca kod žive ograde. Nakon toga na snimku se takođe jasno vidi kako Nikola posle prebijanja mog oca, sebe udara u predelu glave 5-6 puta i dok je to radio pored njega je stajao njegov otac. I ja se sada pitam kako on nije akter događaja? A kada su ga za to pitali u sudnici samo je ćutao - priča Nemanja.

Zoranov sin ističe da ne može da gleda kako se Nikola slobodno kreće nakon onoga što je učinio i uzda se u to, kako kaže, da je pravda spora, ali dostižna.

- Ja se nadam da je pravda dostižna isko je spora. Borićemo se, nemam šta da izgubim, ja sam oca već izgubio. Želim samo po zakonu da mu se sudi jer mene ne može ništa sad da zadovolji, nijedna kazna. Samo ne mogu da gledam kako se on slobodno kreće gradom nakon svega - kaže Nemanja.

Podsećamo, Zoran Nedeljković (62) preminuo je 29. maja 2023. godine od posledica brutalnog prebijanja koje se dogodilo mesec dana ranije u beogradskom naselju Zvezdara. Napadač, Nikola Š, koji je 25. aprila zadao teške telesne povrede nesrećnom Zoranu do danas je na slobodi, a Nemanja i Tijana Nedeljković, deca nastradalog, pokrenula su peticiju pod nazivom "Pravda za Zokija", kako bi napadač bio adekvatno kažnjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZOR-AN

    16. maj 2024 | 07:19

    Šta nije jasno, sve se vidi,a ubica na slobodi i nastavlja da se bahati.Da li sin treba da sprovede zakon ili će to raditi ono koji su ovlašćeni za to.

  • Starac Foco

    16. maj 2024 | 06:31

    Ovo je gore od Kolumbije i Meksika zajedno.

  • Stefan

    16. maj 2024 | 06:45

    Momak, samo da te pitam, sta ocekujes da se desi? Da u ovoj, od vajkada, korumpiranoj zemlji, gde nemas 5% cistih sudija bez putera na glavi, dobijes osudjujucu presudu za tog monstruma sto ti je ubio oca? To se nece desiti, i nazalost i ti si toga svestan. Treba stvar da preuzmes u svoje ruke (mada si to trebao jos odavno da uradis), jer u zemlji gde se nasilje svakog dana propagira na televiziji, u udarnima terminima, i niko nikog za to ne kaznjava, drugacije i ne moze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA