Vreme čitanja: oko 3 min.

Deda ubijene Danke Ilić (2) o sinu i trudnoj snahi: Telo njegove unuke još nije nađeno

M. Č.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Nema ništa novo, niko nam ništa ne javlja, bukvalno ne znamo ništa, niko nam ništa ne javlja šta se dešava... Čekamo. Ivana i Miloš se dobro drže za sada, ona se sprema za porođaj", rekao nam je Milan, Dankin deda

  • 5
Dejan Dragijević i Srđan Janković, Danka Ilić Foto: Nikola Tomić, Privatna arhiva

Milan Ilić, deda Danke Ilić (2) koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a za čije ubistvo su 4. aprila uhapšeni Dejan Dragijević i Srđan Janković, skoro dva meseca nakon što je ostao bez unuke za Telegraf kratko kaže:

"Nema ništa novo, niko nam ništa ne javlja, bukvalno ne znamo ništa, niko nam ništa ne javlja šta se dešava... Čekamo. Ivana i Miloš se dobro drže za sada, ona se sprema za porođaj", rekao nam je Milan, Dankin deda.

Milan Ilić, deda nestale Danke, Danka Ilić, Bor Foto: Telegraf, Milan Ilić, Dankin deda sa urednikom Telegrafa.rs, Matejom Beljanom

Inače, narednih dana, tačnije, 27. i 28. maja očekuje se saslušanje novih svedoka.

U međuvremenu, Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je informaciju da su stigla prva DNK veštačenja i da na njima nema bioloških tragova Danke Ilić, dvogodišnje devojčice čiji je nestanak prijavljen 26. marta u Banjskom Polju kod Bora.

U tim pristiglim rezultatima DNK veštačenjima nema bioloških tragova devojčice.

psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih završeno ali nalaz i mišljenje veštaka još uvek nisu dostavljeni tužilaštvu.


Pored Dragijevića i Jankovića u pritvoru je i otac Dejana koji se sumnjiči da je pomogao svom sinu da premesti telo devojčice.

Rođeni brat Dejana, Dalibor Dragijević je preminuo 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Umrla majka osumnjičenog za ubistvo malene Danke Ilić 

Svetlana Dragijević, majka osumnjičenog Dejana za ubistvo malene Danke Ilić (2) umrla je pre dva dana u selu Zlot.

Nezvanično, otišla je do komšija po pomoć.

Njen suprug Radoslav nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je pomagao sinu u zločinu.

Svetlana Dragijević, Danka Ilić, Više javno tužilaštvo Zaječar Foto: Mateja Beljan, Svetlana Dragijević

Njen drugi sin Dalibor umro je u policiji u Boru nakon hapšenja pod sumnjom da je znao gde je njegov brat Dejan sklonio telo.

Nekoliko sati pre smrti razgovara je sa ekipom "Telegraf.rs".

- Bespomoćna sam i bolesna . Pala sam ispred kuće na stepeništu i onesvestila se, sada ugruvana danima ležim u krevetu. Nema ko ni čašu vode da mi primakne . Niko me više ne posećuje. Ponekad neko dođe iz komšiluka ali retko, baš kad imaju vremena. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila , drugi je u zatvoru , Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama . Snalazim se kako znam i umem - priča Svetlana Dragijević, koja je samo jednom u Višem javnom tužilaštvu od kada se zločin dogodio u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića dala iskaz da o ubistvu male Danke ništa nezna i dobila status povlašćenog svedoka.

- Radoslav je tražio da se advokat promeni ja ništa ne znam o tome. Njega bi trebalo uskoro da puste kući valjda do 29. maja, a Dejan je u Beogradu. Kako će se ovo završtiti ne znam , ali znam da od mojih niko nije kriv. Policija me više ne posećuje, zar su malo ovde bili, vala dosta je više - kaže Svetlana Dragijević.

Uprkos priznanju sina da je ubio malenu Danku Ilić 26.marta , Svetlana Dragijević nije verovala da je to istina.

Video: Ivana i Miloš Ilić roditelji ubijene Danke bili u tužilaštvu

(Telegraf.rs)

Video: Osumnjičeni za ubistvo Danke stizu u tužilaštvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    16. maj 2024 | 10:25

    Za neki dan 2 puna meseca, od nestanka male Danke😪. I za sada je sve pod sumnjom. Sumnja se da su je udarili kolima, sumnja se da su oni izvršili ubistvo... Celokupni slučaj je i dalje pod sumnjom. Možda je mala Danka živa ❤️. Nema tela, nema dokaza, sve do sada su samo sumnje.

  • Züri

    16. maj 2024 | 10:27

    Koga sada da sud da osudi kada policija i tužilaštvo nemaju nikakav dokaz sem iznuđenog priznanja,troje u pritvoru i dvoje pod zemljom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA