≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Naređena obdukcija tela majke osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2): Zla kob porodice Dragijević iz Zlota

Ekipa Hronike

Vreme čitanja: oko 3 min.

Telo male devojčice Danke Ilić (2) ni nakon dva ipo meseca još uvek nije nađeno.

  • 9
Svetlana Dragijević, Danka Ilić, Više javno tužilaštvo Zaječar Foto: Mateja Beljan

Još jedna smrt u selu Zlot kod Bora od ubistva male Danke Ilić (2) u Banjskom Polju.

Pored Dalibora Daragijevića, brata osumnjičenog za ubistvo Dejana Dragijevića, preminula je i Svetlana Dragijević majka.

Kako je govorila poslednjih dana, život joj se pretvorio u pakao. Jednog sina je sahranila, drugog Dejana koji je srčani bolenik i u zatvoru ko zna da li bi uopšte videla , suprug Rade u pritvoru. Kako je navela, nadala se njegovom puštanju do 29. maja, kada mu ističe pritvor.

Viši sud Zaječar Više javno tužilaštvo zaječar Svetlana Dragijević Danka Ilić Foto: Mateja Beljan

Vezano za monstruozno ubostvo male Danke Ilić, za koje se sumnjiči njen sin Dejan , poslednji put saslušavana u VJT u Zaječaru u aprilu mesecu u prisustvu tadašnjeg advokata Nebojše Živanovića. Budući da je bila bolesna da se izjasnila da ništa nije znala vezano za slučaj, od tužioca je dobila status povlašćenog svedoka i mogućnost da ne svedoči.

Do poslednjeg trenutka ova žena je živela u ubeđenju , da i uprkos priznanju sina Dejana da je on počinio ubistvo devojčice , nije verovala u to, već govorila da njeni sin i suprug nemaju veze sa tim . Već da je sin Dejan zločin priznao, po njenom mišljenju, pod pritiskom.

U međuvremenu, na zahtev Radoslava Dragijevića , oca osumničenog za ubistvo male Danake Ilić u Banjskom Polju koji je pomogao da se telo deteta premesti na drugu lokaciju, na sopstveni zahtev je zatražio da se advokat Nebojša Živanović zameni i po službenoj dužnosti da mu se odredi nov pravni zastupnik. Miljko Jovanović, advokat iz Zaječara je dobio tu dužnost .

Međutim, Živanović je ostao i dalje u kontaktu sa Svetlanom Dragijević, koja nije bila za tu odluku svog supruga. Zašto je to Radoslav učinio , da li je ponestalo novca za plaćanje advokatskih troškova ili je drugi razlog za sada još nije poznato.

- Čuo sam se sa Svetlanom pre dva dana. Povremeno sam je zvao da čujem kako je , kako se oseća, budući da je jako bolesna i da je ranije stalno govorila da ne može više da izdrži . U kakvom je stanju bila , ovo je bilo donekle i za očekivati . Slučaj sam predao kolegi koji takođe ima dosta staža i iskustva u ovom poslu i više se nisam bavio istim ali sam ipak zatečen vešću o smrti  - napominje advokat Živanović i nastavlja.

- Smatram da bi Radoslav trebalo da bude pušten nakon isteka produženog pritvora , jer se ovakav slučaj saučesništva, pomaganje sinu ili nekom od najbližih srodnika po važećem Krivičnom zakoniku ne može okarakterisati kao krivično delo , niti se očekuje da bude nešto više kažnjen . Advokati branioci se uvek trude bez obzira na težinu I specifičnost krivičnog dela, kazna bude ukoliko je moguće što manja - napominje nekadašnji branilac Svetlane i Radoslava Dragijevića, advokat Nebojša Živanović.

Podsećamo, ubistvo male Danke Ilić u Banjskom Polju dogodilo se 26. marta , kada su je službenim kolima u pripitom stanju udarili a potom ugušili radnici JP,,Vodovod,,u Boru, Srđan Janković i Dejan Dragijević Telo deteta su odneli i zakopali na divlju deponiju na Starobanjskom putu i nakon dva dana, Dejan Dragijević zajedno sa pokojnim braom Daliborom, koji je nakon hapšenja od posledica srčanog udara preminuo u Policijskoj upravi u Boru i ocem Radoslavom, premesitili na dugu lokaciju za koju se ni dan danas nije saznalo .

Telo male devojčice Danke Ilić (2) ni nakon dva ipo meseca još uvek nije nađeno.

Telo Svetlane Dragijević preuzelo je jedno Borsko pogrebno preduzeće , gde će se nakon obavljene obdukcije odneti, da li u porodičnu kuću u Zlotu ili na seosko groblje još uvek nijepoznato.

(Telegraf.rs, Milica Ristić)

Video: Majka Dejana koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić stigla u tužilaštvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soća

    16. maj 2024 | 15:30

    Smanjuje se broj osumnjeničenih i dok se dokazi prikupe ako ih ima neće ostati ni jedan.

  • Mrmot

    16. maj 2024 | 16:27

    Zašto sin nije pušten na slobodu kada od 500 uzetih uzoraka iz automobila ni jedan ne pripada devojčici? Uništena je porodica i neko mora da odgovara. Tela nema jer je dete živo i sigurna sam da majka zna šta se desilo ali je odbila poligraf pod izgovorom da je u drugom stanju

  • Kakarot

    16. maj 2024 | 18:59

    Majka je KLJUC!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA