≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka dečaka osumnjičenog za masakr u školi iznosi odbranu: Na prošlom ročištu izjavom šokirala sve u sudu

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca

  • 10
suđenje, ribnikar, krivica Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Miljana Kecmanović, majka dečaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole, danas u Višem sudu u Beogradu nastaviće da iznosi odbranu.

Ona je na prošlom ročištu šokirala sve u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici rekavši: "Pustite mašti na volju".

Miljana kao i njen suprug optuženi Vladimir Kecmanović rekla da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih već samo na pitanja oštećenih.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara.

On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Rekonstrukciju masakra u školi možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta reći

    21. maj 2024 | 08:08

    Dete je očigledno psiho, ali onaj gde to nije primetno, tipa agresivan i dr, samo on zna šta mu je u glavi, roditelji su krivi 5% zbog streljane i davanja oružja, a onih 95 % je u njegovom mozgu, pa vekovima svi imamo oružje u kući pritom nije bilo zaključano i pod šifrom pa nije bilo ovakvih katastrofa, ne branim roditelje jer ko voli da mu dete napravi nešto ovako, dečak je verovatno u nekom svom svetu samo njemu znanom, i njemu nema pomoći. A roditelji kako god da se ponašaju i šta god da kažu naišlo bi na osudu

  • Djole

    21. maj 2024 | 08:54

    Tuzno je sto se sve desilo kako se desilo, ali glavnu i gotovo jedinu krivicu snosi decak koji je izvrsio ubistvo. Hajde da kazemo da deo krivice lezi na ocu jer ga je obucavao da puca, ali gde je tu krivica majke, gde je tu namera? Razumem bes, razumem zalost, ali treba da postoje pravne granice, ili drzava i bilo ko moze da okrivljuje bilo koga za bilo sta? Decaka treba zatvoriti na psihijatriti i zaboraviti kljuc, ali upropastiti porodicu zbog njegovog zlocina nije u redu. Izjave poput "skandalozno je kako je pogledala po sudnici", ili "usudila se da se pojavi u crnini" nikome ne koriste, samo su izraz besa, a nazalost, nikakav bes ne moze da povrati izgubljene mlade zivote. Zar iko moze da poveruje da su ovi ljudi huskali svog sina da napravi masakr? Zar iko moze da pomisli da je majka ubice punila njegovo oruzje, jer su pronasli njen DNK na metku, a da se to nije desilo zato sto je prenet sekundarnim dodirom u sopstvenom stanu? Da li stvarno ovo drustvo veruje da su oni namerno pravili zlocinca od svog deteta? I da li se iko seca kako se do skora u SKOLAMA ucilo kako se rukuje oruzjem i kako su svi ucenici zajedno isli na gadjanje bojevom municijom? Kako su svi znali da rastave i sastave puske? I nije bilo ovakvih slucajeva, jer se to odvijalo u kontrolisanim uslovima, s ljudima (pretezno) zdrave pameti.Da je mali bio normalan,to sto su ga naucili da rukuje oruzjem ne bi nikome smetalo, jer se to odvijalo pod kontrolisanim uslovima. Setite se predmeta "odbrana i zastita"

  • Skola

    21. maj 2024 | 09:30

    Sta se desavalo pre zlocina ,da li je bilo vrsnjackog nasilja sta je tu okidac ? Nista nije odjednom i iz cista mira , mnoga deca su zla u skoli a ne pridaje im se znacaj sve dok ne dodje do ubistva ili samoubistva. Ne zatvarajmo oci pogledajte dobro sta su deca u sranju da urade drugoj deci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA