≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnik streljane u kojoj je dečak učio da puca odložio suđenje: "Ne osećam se dobro"

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od punomoćnika oštećenih Zora Dobričanin Nikodinović je navela da je današnji glavni pretres odložen za 21. jun, kada se očekuje da bi mogao da bude završen taj deo glavnih pretresa gde okrivljeni iznose svoje odbrane

  • 0
Kosta Kecmanović pucnjava škola Vračar Vladislav Ribnikar 2 Foto-montaža: Nikola Tomić, Nikola Anđić, Telegraf.rs, Tanjug/Tara Radovanović

Pošto je odbranu iznela majka dečaka K.K. koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole, u Višem sudu u Beogradu je odložen današnji nastavak suđenja roditeljima dečaka.

Suđenje je odloženo jer je Ratko Ivanović, vlasnik streljane u kojoj je dečak, kako se sumnja, učio da puca, rekao da se ne oseća dobro zbog čega na današnjem suđenju nije sposoban da iznese odbranu, saznaje Tanjug.

Prethodno je odbranu iznela majka dečaka Miljana Kecmanović, koja je zatim odgovorala na pitanja oštećenih.

Branilac Kecmanovića Irina Borović je, nakon nakon suđenja rekla novinarima da su se dvojica optuženih pojavili na današnjem glavnom pretresu, ali su na kraju ispitivanja drugooptužene naveli da odbijaju da daju iskaz iz zdravstvenih razloga.

"Nadam se da će do sledećeg glavnog pretresa uvideti važnost toga da ipak daju svoju odbranu i objasne uzroke i razloge koji su njima poznati a tiču se ovog stravičnog događaja", rekla je Borović.

Jedna od punomoćnika oštećenih Zora Dobričanin Nikodinović je navela da je današnji glavni pretres odložen za 21. jun, kada se očekuje da bi mogao da bude završen taj deo glavnih pretresa gde okrivljeni iznose svoje odbrane.

"U toku dosadašnjih glavnih pretresa sve ono što smo dobili po mom mišljenju ide u prilog opružbi. Okrivljeni imaju pravo da se brane na način koji sami izaberu, a videćemo kako će to na kraju oceniti sud. Mi kao oštećena strana smo zadovoljni do sada postignutim", rekla je Dobričanin.

Na sledećem suđenju koje je zakazano za 21. jun Ratko Ivanović, vlasnik streljane u kojoj je maloletnik, kako se sumnja, učio da puca bi trebalo da iznese odbranu, a zatim i radnik te streljane.

Oni se optužnicom terete za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA