Vreme čitanja: oko 2 min.

"Odbio je da plaća reket": Lalić otkrio zašto je Miljković "overio" vlasnika Pink taksija pre tačno 9 godina

E. H.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nisu hteli da odustanu. Krenule su uzajamne pretnje, u vezi sa članovima porodice. Znalo se da Gaćeša nije naivan i kada je i posle pretnji odbio da plaća reket, smatralo se da je rizično ostaviti ga u životu. Ubijen je"

  • 2
Veljko Belivuk, Marko Miljković, suđenje, specijalni sud Foto: Marko Jovanović, Pink

Teodor Gaćeša zvani Tedi (49), suvlasnik "Pink" taksija ubijen je u mafijaškoj sačekuši pre tačno 9 godina, odnosno 22. maja 2015. godine u Kozarčevoj ulici na Zvezdari. Ubica nikada nije uhapšen, a njegova likvidacija je posle dužeg vremena spomenuta na suđenju Veljku Belivuku.

Naime, okrivljeni svedok Srđan Lalić tvri da ga je ubio Marko Miljković.

Inače, prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva bio je to što su Belivuk i Miljković hteli da preuzmu "Pink taksi". On je ispričao da su kasnije, navodno, ubili Mirka Kojića koju, koji je bio Miljkovićev kum, "jer je znao previše", kao i da je "bio skriveni vlasnik Alfa taksija, koji su Belivuk i Miljković hteli da preuzmu".

velja-nevolja-klan-veljko-belivuk, srđan lalić Printskrin: TV Pink

Teodor Gaćeša Tedi je u maju 2000. godine ubio kolegu taksistu Ljubomira Negra, kom je dugovao novac. Sumnja se da su upravo ljudi bliski Negru likvidirali Gaćešu 15 godina kasnije, a za Gaćešin dug nastavili su da proganjaju i drugog vlasnika taksi udruženja, Miroslava Rankovića, koji se vodi kao nestao od 2016. godine.

Lalić je u tužilaštvu ispričao da je postojala ideja da reketiraju Gaćešu. Međutim, iznuda nije uspela, a kada je ovaj trebalo da plati, Negrovim crnim "audijem 80" krenuli su do porodične kuće suvlasnika "Pink taksija". Gaćeša, kasnije i sam žrtva, nije iznao novac iz kuće, već je izašao sa pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u Negra, nakon čega se predao policiji.

- Nisu hteli da odustanu. Krenule su uzajamne pretnje, u vezi sa članovima porodice. Znalo se da Gaćeša nije naivan i kada je i posle pretnji odbio da plaća reket, smatralo se da je rizično ostaviti ga u životu. Ubijen je - rekao je Lalić.


Ono što privlači pažnju jeste da je bivši policajac Mirko Kojić, zajedno za kumom Markom Miljkovićem, pretnjama od Rankovića pokušao da preuzme vlasništvo nad "Pink taksijem".

Teodor Gaćeša nije bio samo suvlasnik "Pink taksija", već se bavio i zelenašenjem, zidao je zgrade, a za ubistvo Negra je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora.

Ubistvo Gaćeše, ali i nestanak drugog suvlasnika "Pink taksija" Miroslava Rankovića, desili su se na Zvezdari, u blizini kuća Mirka Kojića i Marka Miljkovića.

Na suđenju Belivukovom klanu je, tokom pregleda pisane dokumentacije, tačnije zapisnika o oduzetim predmetima, prikazano je da u jednom od automobila koji su oduzeti od Marka Miljkovića pronađena saobraćajna dozvola sina ubijenog suvlasnika "Pink taksija" Luke Gaćeše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA