≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Dačić otvorio projekat "Karavan bezbednosti saobraćaja“: Otkrio šta je njegova zamisao

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar se u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalio partnerima u ovom projektu na dosadašnjoj saradnji, izrazivši uverenje da će u narednom periodu ta saradnja biti na još višem nivou

  • 2
Ministar Dačić-Karavan bezbednosti saobraćaja-Sombor Foto: MUP RS

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je danas preventivni projekat „Karavan bezbednosti saobraćaja“ na Trgu Svetog Trojstva u Somboru i poručio da je cilj ovog projekta unapređenje stavova građana o bezbednom učešću u saobraćaju.

„Zadovoljstvo mi je da danas ovde u Somboru počinjemo jedan jako bitan projekat koji ima plemenit i važan cilj, a to je unapređenje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Projekat smo simbolično nazvali „Karavan bezbednosti saobraćaja“, jer naša zamisao jeste da zajedno sa našim partnerima obiđemo čitavu zemlju i da u direktnom kontaktu sa građanima doprinesemo unapređenju stavova o bezbednom učešću u saobraćaju“, rekao je ministar Dačić.

Ministar je istakao da je saobraćaj jedna od oblasti koja je najviše doprinela razvitku društva, ali istovremeno jedna od oblasti koja odnosi najviše života.

„Svake godine u našoj zemlji oko 500 osoba gine u saobraćajnim nezgodama, a gotovo 20.000 bude povređeno. Za nekog su ovo samo brojevi, ali za hiljade osoba i njihovih porodica to su trenuci koji zauvek menjaju živote. Nažalost, i pored katastrofalnih posledica saobraćajnih nezgoda često smo kao društvo skloni da svoju bezbednost u saobraćaju uzimamo za zagarantovanu i često smo stava da se to nama ne može i neće desiti.

Naprotiv, za saobraćajnu nesreću dovoljan je jedan trenutak nepažnje, vaše ili nepažnje drugog učesnika u saobraćaju“, naglasio je ministar Dačić.

Ministar se u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalio partnerima u ovom projektu na dosadašnjoj saradnji, izrazivši uverenje da će u narednom periodu ta saradnja biti na još višem nivou.

„Ne smemo zaboraviti da smo Strategijom o bezbednosti saobraćaja postavili vrlo ambiciozne ciljeve koje možemo ostvariti isključivo zajedničkim doprinosom svih subjekata bezbednosti saobraćaja“, rekao je ministar Dačić.

Ministar je najavio da će u narednim nedeljama projekat „Karavan bezbednosti saobraćaja“ biti predstavljen i u Boru, Kruševcu, Valjevu, Novom Pazaru i Valjevu.

Osim ministra Dačića, prisutnima su se obratili i Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, Branko Stamatović, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, i Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije.

Inače, nosilac preventivnog projekta „Karavan bezbednosti saobraćaja“ je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok su partneri Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto-moto savez Srbije, Crveni krst Srbije, Nacionalna vozačka akademija (NAVAK) i lokalne samouprave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поаро

    23. maj 2024 | 14:11

    Он отвара уместо да затвара!Докле је стигла истрага за ,коферче,и кад ће оставка?

  • bg

    23. maj 2024 | 14:02

    Vesele 90 te u 2024 god uzivajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA