≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uvek isto poželim, kada zvezde padaju, ne mogu zaboravit"... Dve godine od kako je sahranjen Matej Periš

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegov otac Nenad Periš je ovaj dan obeležio porukom koja je sve podsetila na dan kada su njegovi prijatelji organizovali ispraćaj na splitskoj Rivi

  • 4
Nenad Matej Periš Foto: Privatna arhiva

Na današnji dan pre dve godine sahranjen je Matej Periš(27) koji je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine nestao kod Beton hale u Beogradu, a njegovo telo nađeno je 18. maja u Dunavu kod Ade Huje.

Njegov otac Nenad Periš je ovaj dan obeležio porukom koja je sve podsetila na dan kada su njegovi prijatelji organizovali ispraćaj na splitskoj Rivi.

Stradalom Mateju u čast tada je napravljen špalir sa brodovima u blizini trajektne luke, a desetak brodova je zatrubilo u znak poslednjeg pozdrava. Brojni Splićani okupili su se na Rivi kako bi poslednji put rekli zbogom Mateju. Upalili su baklje i celom obalom se zaorio gromoglasan aplauz. Usledila je molitva svih prisutnih.

Na jednom od brodova bio je i Matejev otac, Nenad Periš.

Ovog puta uz taj snimak koji prati numera "Kapetane" Klape Intrade i uz samo jedno srce, Nenad je podsetio na dan kada je sahranjen njegov sin.

Iako bez ijedne reči stihovi ove pesme upravo govore da žal za izgubljenim sinom, nikada neće proći.

Podsetimo, tragična sudbina mladića Mateja Periša iz Splita ostaće dugo u sećanjima svih ljudi koji su čuli za nestanak mladog hrvatskog državljanina u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine, kada je sa prijateljima došao u Beograd na doček Nove godine.

Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine kod Beton hale u Beogradu, a 18. maja je pronađeno njegovo telo i izvučeno iz Dunava kod Ade Huje.

Njegov nestanak je digao celu Srbiju na noge. Uprkos svim nadama, potraga za mladićem se završila kobno - njegovo telo je pronađeno nakon pet meseci potrage, pre godinu dana, u Dunavu kod Ade Huje, kilometrima daleko od mesta gde ga je nadzorna kamera poslednji put snimila.

Gotik, Matej Periš nestala osoba, nestao momak iz Hrvatske, potraga Foto: Nikola Tomić, ATA Images, MUP RH

Matej Periš je tog 30. decembra izašao sa prijateljima u klub "Gotik". U toku noći, iz kluba je izašao sam - bez jakne. Snimci njegovog kretanja nakon izlaska iz "Gotika" i dalje nisu u potpunosti razjašnjeni. Nelogično kretanje i trčanje mladića, zaustavljanje taksija, pa ulazak u vodu kod kafića "Savanova", kao i signal mobilnog telefona, samo su neki od detalja zbog kojih je njegov nestanak i odluka da izađe sam iz kluba prava misterija.

Telo pokojnog Mateja Periša je ispraćeno 20. maja 2022. godie iz crkve Sv. Ante u Beogradu za Split, gde je sahranjen.

(Telegrtaf.rs)

Video: Sveće, ruže i baloni: Beograđani uputili poslednji pozdrav Mateju Perišu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XX

    23. maj 2024 | 23:26

    Tuga najlepše plave oči dragi Matej 💔😭🌹…

  • Vesna

    24. maj 2024 | 00:02

    Svi smo se uznemirili kad je nestao ovaj divan mladic i saucestvujemo u bolu sa njegivim icem, neka ga andjeli cuvaju

  • Imen

    24. maj 2024 | 04:07

    Grehota i tuga..velika..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA