≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godišnjica pogibije i ranjavanja policajaca iz Vranja u terorističkom napadu kod Suve Reke

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sećanje na stradale policajce čuvaju porodice i kolege iz Udruženja veterana Posebnih jedinica policije

  • 0
Ubijeni policajci, Vranje Foto: S.T.

Na današnji dan 24. maja 1999. godine u selu Pećane kod Suve Reke poginula su trojica policajaca iz Vranja.

U terorističkom napadu stradali su Zoran Dodić, Stanko Antić i Dejan Mladenović. Policajac Dragan Veličkov iz Surdulice, kao i Slađan Pešić iz Vranja, teško su ranjeni.

O samom događaju Veličkov je ranije govorio za naš medij.

- Na jednom od zadataka, tačnije kada smo krenuli da pružimo pomoć kolegama čije je vozilo naletelo na protivtenkovsku minu, nama se isto to dogodilo. Sve se desilo 24. maja 1999. godine, u blizini sela Pećane. Bilo je oko 11 časova, sa kolegama smo stajali u centru Suve Reke, kada smo preko radio stanice čuli poziv u kolima da kolege traže pomoć i da su napadnuti. Bez razmišljanja smo im krenuli u pomoć.

Trebalo nam je desetak minuta da stignemo do pet kilometara udaljenog sela Pećane. Kada smo stigli, još uvek se pucalo. Saznali smo da su trojica policajaca iz tog sela krenuli u Suvu Reku po hranu, kada su ih teroristi OVK napali.

Zatekli smo dva ranjena policajca koji su se krili između vozila i kuće. Kolegi Zoranu Dodiću, koji je bio za volanom, nije bilo spasa. Jedno vozilo je produžilo ka centru sela, a mi smo stali da pokupimo ranjene.

Ubacili smo ih u zadnji deo vozila i ja sam seo sa njima, pokušavajući da im pružim prvu pomoć. Međutim, na samo kilometer odatle, naše vozilo je naletelo na minu. Kako nije bilo blindirano, vozilo se raspalo, a delovi su odleteli unaokolo - kaže Dragan.

Sećanje na stradale policajce čuvaju porodice i kolege iz Udruženja veterana Posebnih jedinica policije.

(Telegraf.rs/S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA