Vreme čitanja: oko 1 min.

Zastrašujuć prizor u domu Srba na KiM: Neko im je postavio ručnu bombu, već duže vreme na su "na meti"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda

  • 0
Ručna bomba, kašikara Foto: Shutterstock

Porodici Ivice Đuzića iz sela Mogila kod Vitine postavljena je ručna bomba u dvorište kuće i samo pukom srećom nije došlo do težih posledica.

"Porodica Đuzić već duže vreme se nalazi na meti lokalnih Albanaca, a Ivičinog sina Bobana Đuzića, početkom prošle godine, je napala i ubola nožem grupa albanskih mladića, a sada su se našli na novom udaru. Reč je o novom zastrašivanju i pritisku na Srbe da napuste svoj kućni prag, kako bi se ostvario san tvorca svog progona srpskog naroda, Aljbina Kurtija da etnički očisti prostor KiM. Međutim, Đuzići i dalje odolevaju svim napadima i istrajni su da ostanu svoj na svome", saopštava Kancelarija za KiM.

Beograd insistira na zaštiti srpskog naroda i traži od institucija koje imaju mandat da obezbede bezbedan život Srba na Kosmetu, da povećaju pozornost na terenu i da nadležni organi procesuiraju odgovorne za etnički motivisane napade na Srbe.

"Srpski narod na KiM je preživeo u istoriji i teža iskušenja od instruisanih provokacija Aljbina Kurtija, pa će opstati na svojim vekovnim ognjištima i nakon njegovog zuluma i terora", ističe se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Demontiranje NATO bombe u niškom naselju Sinđelić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA