≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oglasilo se Više javno tužilaštvo iz Beograda o krivičnoj prijavi "Narodnog pokreta Srbije"i drugih

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom tužilaštvu, dostavilo navedenu krivičnu prijavu na nadležnost i dalje postupanje 25. aprila

  • 19
Više javno tužilaštvo Beograd Foto: Više javno tužilaštvo Beograd

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu podnetu od strane „Narodnog pokreta Srbije” – Miroslava Aleksića, stranke ,,Slobode i pravde” Dragana Đilasa, ,,Pokreta slobodnih građana” – Pavla Grbovića i više drugih političkih stranaka zbog navodnih zloupotreba i davanja u vezi sa prijavom prebivališta građana na opštini Voždovac na dan 5. mart 2024. godine, koji su prethodno imali prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Smedereva, odnosno u naselju Mala Krsna.

Krivična prijava je odbačena imajući u vidu izvršene provere od strane Odseka za upravne poslove Policijske stanice Voždovac i dobijenih informacija prema kojima 5. marta 2024. godine nije bilo zahteva podnetih od strane građana za prijavu prebivališta koji su prethodno imali prijavljeno prebivaište na teritoriji Grada Smedereva, kao i da na taj dan nije izvršena prijava prebivališta na teritoriju opštine Voždovac građana koji su prethodno prebivalište imali na teritoriji opštine Smederevo i to naselja Mala Krsna.

Zbog toga ne postoje osnovi sumnje da je prijavljeni načelnik Policijske stanice Voždovac D.T. učinio krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

Takođe, iz uvida u snimak televizije “N1” objavljen u vidu reportaže u vezi sa navodnim organizovanim dovoženjem ljudi iz mesta Mala Krsna, pod naslovom “Velika seoba birača iz Male Krsne na opštinu Voždovac”, nije vidljivo da bilo ko vrši bilo kakvo nuđenje, davanje, obećanje nagrade poklona ili kakve druge koristi da bi se na izborima glasalo ili ne bi glasalo ili da se glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga.

Na snimku su vidljiva samo javna pogovaranja NN lica da postoji sumnja da se tako nešto čini, tako da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo Davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem od strane B.S, J.P. i N.P.

Ovu krivičnu prijavu su 18. marta 2024. godine Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneli predstavnici političkih stranaka ,,Narodni pokret Srbije” – Miroslava Aleksića, stranke ,,Slobode i pravde” Dragana Đilasa, ,,Pokreta slobodnih građana” – Pavla Grbovića, ,,Zeleno levi front” Radomira Lazovića, ,,Srbija centar” Zdravka Ponoša, ,,Demokratske stranke” Zorana Lutovca, ,,Ekološkog ustanka” Aleksandra Jovanovića, ,,Novo lice Srbije” Miloša Parandilovića i ,,Zajedno” Nebojše Zelenovića.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom tužilaštvu, dostavilo navedenu krivičnu prijavu na nadležnost i dalje postupanje 25. aprila.

Imajući u vidu da podnosiocima krivične prijave prijavljenim radnjama nije povređeno ili ugroženo ni lično niti imovinsko pravo, o odluci o odbacivanju krivične prijave oni nisu obavešteni, niti im je dato pravo na prigovor, već će odluka biti odmah dostavljena Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, radi vršenja kontrole na osnovu Opšteobaveznog uputstva Vrhovnog javnog tužilaštva od 19. aprila 2023. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    27. maj 2024 | 13:47

    Узалуд труд, џаба вам све....само измишљајте глупости даље!

  • Mixi

    27. maj 2024 | 13:45

    Više javno tužilaštvo Beograda demonstriralo je svoju sposobnost da deluje nepristrasno i objektivno, bez obzira na političke pritiske.

  • Mixi

    27. maj 2024 | 13:46

    Odluka o odbacivanju krivične prijave snažno potvrđuje integritet i profesionalizam rada tužilaštva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA