0

Fudbaler Raša je povredio nogu, a kada su mu skinuli gips i videli šta se desilo ispod, shvatio je da počinje najbitnija utakmica u njegovom životu (FOTO)

- Nikada u životu se nisam ni za šta žalio, i trazio pomoć ali ovoga puta moram, jer želim, jer imam za koga, jer mnogo toga još imam da ostvarim - kaže Radoje Maksimović

Foto: Privatna arhiva

Maksimović Radoje Raša (33), otac je malog Relje i veliki ljubitelj fudbala koji igra rekreativno ceo život. I danas ga igra, ali sve teže. Povredom leve noge, povredio je i mladež koji mu je uklonjen prošle godine i tada je ustanovljeno da ima maligini melanom. 

Da li je to mladež ili rak kože? Naučite da prepoznate, pre nego što bude kasno! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Zbog ove zloćudne bolesti Raša je dva puta operisan, a sada ga očekuju terapije na svakih 15 dana narednih godinu dana koje su put do njegovog ozdravljenja.

Ovaj borac rođen je u Krtinskoj, u jednom malom mestu pored Obrenovca. Odrastao je u porodičnoj kući, sa ocem, majkom i mlađom sestrom.

- Porodica me je naučila da budem pošten, vredan i uporan. U kući punoj ljubavi proveo sam srećno detinjstvo, radeći na imanju sa ocem. Osnovnu i srednju školu završio sam u Obrenovcu, a prvu ljubav osetio sam prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu- fudbalu, i rešio sam da ću ga ceo život igrati - priča Raša.

Počeo je kao klinac u Radničkom iz Obrenovca, a kasnije je branio boje i današnjeg srpskoligaša Iskre, Budućnosti, OFK Zabrežja, FK Rvata i mnogih drugih klubova gde su drugarstvo i entuzijazam bili glavna snaga i motor koji su pokretali ekipu.

I danas sa 33 godine i dalje igra fudbal.

- U dresu "rodne" Krtinske sa svojim drugarima i dalje živim za tih 90 minuta i trenutkom kada lopta ulazi u protivničku mrežu. Ljubav prema fudbalu nije prestala, ali sam pored sportske porodice uspeo da ostvarim ono što je najvažnije u životu, a to je da osnujem svoju porodicu.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

Oženio se 2012. godine sa Jelenom koja mu je, kaže, ispunila život i bila glavna podrška za sve u životu. Kaže da mu se život nije mnogo promenio.

- Nastavio sam da igram fudbal i radim u JKP Vodovod. Kod kuće me je čekala supruga, a na terenu drugari. Zahvaljivao sam Bogu za život koji imam, i svakim novim danom težio sam ka sportskom uspehu i proširenju svoje porodice. Moje nevolje počele su kada sam zadobio tešku povredu Ahilove tetive. Ni tada nisam klonuo duhom, jer podrška od meni dragih ljudi nije izostala. Dugo je trajao oporavak, a ono što sam saznao nakon skidanja gipsa, promenilo je moj život.

Mladež koji je imao na listu noge, promenio je oblik, a konstatacije doktora najavile su svakako najbitniju utakmicu u njegovom životu.

Foto: Promo

Dva meseca nakon tog saznanja, doživeo je i najlepši dan u životu. Supruga mu je podarila nešto najvrednije - SINA RELJU (10 meseci) koji je kruna njihove ljubavi.

- Rođenjem sina shvatio sam da život ne sme da stane i da me, odnosno nas još mnogo toga lepog čeka. Zato sam rešen da se borim. Nedavno sam saznao da lek postoji. Cifra koja mi je potrebna za terapije mnogo je viša od one koju zarađujem i koju je uopšte moguće u Srbiji zaraditi. U životu sam stekao mnoge prijatelje, koji su odlučili da stanu uz mene i ovoga puta, ali svesni smo da će nam ovoga puta pomoć biti potrebna sa svih strana.

- Nikada u životu se nisam ni za šta žalio, i tražio pomoć ali ovoga puta moram, jer želim, jer imam za koga, jer mnogo toga još imam da ostvarim. Želim da svog sina upravo ja naučim prvim fudbalskim koracima, da ga baš ja prvog dana odvedem u školu, da mu ja pomognem oko prvog domaćeg zadatka i baš ja ga sačekam prvi put kada se kasno vrati iz grada.

- Uvek sam igrao za TIM, pa i ovoga puta je tako. Borim se za tim koji činimo moja supruga, moj sin i ja. Ljubav i sloga je ono što nas čini najjačim, ali u ovoj utakmici trebaće nam dodatni vetar u leđa. Trebaće nam pomoć svih vas, trebaće nam još igrača, jer protiv ovako surovog protivnika nikada nisam igrao, i nikada ishod meča nije bio ovako bitan.

Pomozimo Raši da ponosno odvede svog sina prvi dan u školu i da odigra još mnogo fudbalskih utakmica.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Tagovi: Fudbal, kancer, Maligni melanom, mladež, tumor

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Kuću je gutao plamen, a Nataša (16) je utrčala po mlađu sestru: Spasile su se same, a sada im je potrebna pomoć

Prvi put u istoriji fudbala – humanitarna utakmica propalih fudbalera: Poznate ličnosti pozivaju sve da se priključe u borbi za našu decu (VIDEO)

Mališani iz Niša se odrekli ekskurzije da bi njihov drug ozdravio: Hrabri mali Petar se bori s opakom, malignom bolešću

Miloš se uhvatio u koštac sa leukemijom po treći put: Ali ima nade da njegove dve ćerkice odrastu pored oca

Održan humanitarni koncert za malu Martu (FOTO)

Gabrijela se rodila sa samo 1.600 grama: Posle sedam dana dobila je tešku virusnu infekciju, a sada joj trebamo mi! (FOTO)

Humanost na delu - Muzikom da probudimo Martu (FOTO)

Fondacija "Podrži život" transparentno objavila izveštaj o prikupljenim sredstvima: Važno je da znate gde uplaćujete novac u humanitarne svrhe

Na UNICEF-ovom humanitarnom turniru prikupljeno više od 800,000 dinara za GAK "Narodni front"

Taksista iz Novog Sada oduševio Srbiju i poslao poziv svima: Danas vozim za malog Dušana, kolege uradite isto!

Humanitarni koncert za Martu

Saška se odrekla letovanja da bi skupila novac za Magdalenu (2): Licitacija traje do srede u ponoć

Njena poslednja želja je bila da joj deca imaju krov nad glavom: Nedeljko (12) i Dragana (16) su ostali sami i bez kuće kada im je majka umrla

Limenke u službi humanosti: 1.500.000 dinara osobama sa smetnjama u razvoju

Ljubav jača od bolesti! Goran ne navija za Partizan, on ga iskreno voli! (FOTO)

Sećate se mene? Pobedio sam rak: Javio nam se Stefan i obradovao lepom vešću, ali i zamolio je za pomoć u odlučujućoj borbi protiv raka

Radmila je već jednom pobedila rak, a sada se vratio u još gorem obliku: Pomozimo joj da nastavi da odgaja svoju ćerkicu

Teodora je imala 18 operacija, 3 puta je bila u komi, ali se i dalje grčevito bori za život: Godinama je bila u bolnici i samo želi da ozdravi

Kada od Matije (3) budete čuli "Hvala", znaćete da ste mu pomogli da pobedi najveću bitku: A njemu treba tako malo da uspe u tome (FOTO)

Magdalena je bila najglasnija u porodilištu, ubrzo su shvatili da pomodri čak i kada plače: Imamo rok do novembra da sačuvamo njeno srce

Preminula devojčica Jovana Jevremović: Srce malog borca prestalo je da kuca posle borbe sa teškom bolešću

128 fotografija za Srnu Sedmak: Devojčici rođenoj bez jednjaka potrebna još jedna operacija, a ovo je najlepši način da joj pomognete

Naš zajednički uspeh: Stigla pomoć porodici Stojanović (FOTO)

Pomozimo Filipu (5) da ponovo hoda!

Najvedrijoj profesorki nemačkoj jezika dijagnostifikovan je rak: Aleksandri treba naša pomoć da prikupi sredstva za lečenje

Mala Magdalena ima dve godine i retku bolest srca: Ako je ne operišu do treće godine, neće preživeti

Ivanu (7) najteže pada što ne može da zagrli brata: Bije najvažniju bitku, na lekarskom krevetu plače, trpi i bori se kao lav (FOTO) (VIDEO)

Stefan je otišao kod lekara samo zbog prehlade, a tamo je saznao da počinje borbu za život: Njegovi drugari su snimili video i mole nas za pomoć (VIDEO)

Poslednja Markova poruka pred start trčanja do Atine za malu Teodoru (VIDEO)

Sa igračkom u ruci i pogledom anđela Strahinja (6) se bori za život: Kako bi pobedio potrebna mu je krv. Donirajte je i spasite ga

Stefan ima 20 godina i leukemiju koja ga ubija: Samo mi možemo da mu pomognemo da pobedi u najvažnijoj borbi (FOTO)

Vidovdanska akcija: Napuštena deca sa smetnjama u razvoju čekaju na nas (FOTO) (VIDEO)

Posetite u petak pijacu u Obrenovcu, kupite nešto domaće i pomozite obolelilma od retkih bolesti

Maleni Filip (5) ne može da kaže kada nesnosni bolovi prostruje kroz njegovo telo. Izgubio je moć govora zbog zloćudnog tumora i metastaza

Najgora vest presekla je sve Aleksandrove planove i snove, ali nade još ima. Pomozimo mu da se izleči

Srpski humanitarci koji su do sada isporučili 176 tona pomoći dobili specijalan status u Ujedinjenim Nacijama (FOTO)

Maloj Jovani život visi o koncu, ali bukvalno! Do 8. juna mora da se prikupi još 29.000 evra

Stefan (20) već 2 godine vodi bitku za život: Ima leukemiju i trpi jake bolove, potrebna mu je naša pomoć da pobedi opaku bolest (FOTO)

Održana Humanitarna modna revija Purity akademije: Cilj je ostvaren, Jovan u ponedeljak nastavlja lečenje (FOTO)

Radovan veruje da je "napravljen od čvrstog materijala" i da će jednog dana stati na noge, a do toga mu fali još jedna operacija

Aleksandar je na putu da pobedi opaku bolest, a u tome će mu trebati naša pomoć

Mladom niškom novinaru potrebna pomoć: Pomozimo Bambiju da pobedi leukemiju i dalje uspešno izveštava sa utakmica! (FOTO)