Srpski humanitarci koji su do sada isporučili 176 tona pomoći dobili specijalan status u Ujedinjenim Nacijama (FOTO)

Do sada su ugroženima isporučili pomoć u vrednosti od 6,1 miliona dolara

  • 3

Humanitarna organizacija "28. jun" prva je dobrotvorna organizacija sa zapadnog Balkana kojoj je dodeljen poseban konsultativni status od strane Ekonomskog i socijalnog saveta Ujedinjenih Nacija (ECOSOC).

ECOSOC predstavlja glavnu platformu Ujedinjenih Nacija za rešavanje globalnih ekonomskih, socijalnih i drugih srodnih pitanja. Dodeljivanje ovakvog statusa će omogućiti "28. junu" da još više pomogne srpskom narodu, gde god živeo i kakve god probleme imao.

- Proces prijavljivanja je bio dugotrajan i iscrpljujuć. Države članice Saveta su temeljno, kritički pregledale našu prijavu, koja sadrži detaljne izveštaje našeg rada sa terena, zatim pravne i finansijske izveštaje, od početka 2016. godine i na osnovu njih i naših izlaganja na zasedanjima, donela svoju odluku - ističe

predsednik organizacije Filip Filipi Janković.

Isporučili su 176 tona pomoći, Foto: Humanitarna organizacija 28. jun

- Članovi "28. juna" svakodnevno ulažu neverovatne napore da pomognu realizaciji što većeg broja humanitarnih aktivnosti, a naš novoodobreni status će nam omogućiti da unapredimo svoj rad i podignemo ga na jedan viši, međunarodni nivo - rekla je Aleksandra Trifunović, izvršni direktor za Balkan.

Humanitarna, neprofitna, organizacija "28. jun" osnovana je 2012. godine. Do sada su ugroženima isporučili 176 tona pomoći, u vrednosti od 6,1 miliona dolara. Pozivaju sve koji imaju neki problem da im se jave. Prednost imaju porodice sa više dece, koje se suočavaju sa teškim životnim poteškoćama, ali i ustanove i pojedinci. Mail na koji mogu da se jave je aleksandratrifunovic@28jun.org.

Ukoliko neko želi da pomogne, može to uraditi na sledeći način:

PayPal: info@28jun.org

Credit Card: https://28jun.org/#donate

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski račun broj: 265619031000037746

Raiffaisen banka Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA