Limenke u službi humanosti: 1.500.000 dinara osobama sa smetnjama u razvoju

Tokom nedavno završenog festivala od svake prodate limenke izdvajalo se 5 dinara. Prikupljeno je 1.500.000 dinara, a donacija će biti uručena članovima udruženja "Živimo zajedno"

  • 0

Prvi put na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu organizovana je ekološko-humanitarna akcija u kojoj su učestvovali Recan fondacija, Ball Beverage Packaging Beograd i Belgrade Beer Fest, uz podršku Grada Beograda.

Tokom nedavno završenog festivala od svake prodate limenke izdvajalo se 5 dinara. Prikupljeno je 1.500.000 dinara, a donacija će biti uručena članovima udruženja "Živimo zajedno".

- Recan fondacija već deset godina ima odličnu saradnju sa Beogradskim festivalom piva u promovisanju značaja reciklaže. Ove godine otišli smo korak dalje i prvi put organizovali humanitarnu akciju. Odziv posetilaca festivala bio je sjajan i zahvaljujem se svima koji su doprineli da sakupimo značajnu količinu novca za članove udruženja "Živimo zajedno", koje okuplja osobe sa smetnjama u razvoju - izjavila je Jelena Kiš iz Recan fondacije.

Proteklih 12 godina Recan fondacija u oblasti reciklaže sarađuje i sa udruženjem "Živimo zajedno", jer se udruženje delom finansira od prodaje sekundarnih sirovina.

- Dobijena sredstva iskoristićemo za nabavku neophodnog vozila, kontejnera, kanti, presa, kao i za ostalu opremu koja će doprineti poboljšanju rada organizacije. Trenutno pokrivamo više od 150 lokacija u gradu, sa kojih prikupljamo reciklažne sirovine, koje dalje distribuiramo na dalju preradu. Sredstva prikupljena na taj način ulažemo u aktivnosti centra. Zahvaljujemo Recan fondaciji, Ball Beverage Packaging Beograd i Beer festu, koji će donacijom znatno unaprediti rad udruženja "Živimo zajedno -rekao je Dejan Kozić, predsednik  udruženja.

Foto: Boško Bunusevać

O udruženju "Živimo zajedno"

Udruženje "Živimo zajedno" osnovano je pre više od dve decenije kao odgovor na potrebe dece sa težim smetnjama u razvoju, koja nisu bila uključena u sistem društvene brige. Svakodnevno radi sa oko 45 korisnika koji su punoletni i koji kroz svoj rad ostvaruju i novčanu nadoknadu. Poseduje integralnu dozvolu Ministarstva za zaštitu životne sredine za sakupljanje reciklažnog materijala sa kojim je realizovano više projekata. „Živimo zajedno” uključuje svoje korisnike u prikupljanje amabalaže, a sva tako dobijena sredstva ulažu u vođenje i aktivnosti centra.

Foto: Boško Bunusevać

O Recan Fondaciji

Recan Fondacija je osnovana 2005. godine od strane Ball Beverage Packaging Beograd kao neprofitna organizacija sa ciljem da promoviše značaj zaštite životne sredine, posebno među mlađom populacijom, da učvrsti svest o potrebi reciklaže limenki kod potrošača, kako bi postao naučen i konačno uobičajen model ponašanja. Na preko 140 događaja promovisali smo reciklažu limenki za preko 3 miliona ljudi. Naša školska mreža broji preko 430 škola u Srbiji, i na kraju svake školske godine nagrađujemo najvrednije škole. Takođe pružamo i projekat besplatnog prikupljanja limenki u ugostiteljskim objektima, kancelarijama i domaćinstvima. Naša mreža obuhvata preko 700 lokacija. Do sada smo sakupili više od 55 tona limenki.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA