Urednik televizije N1 boluje od teškog oblika leukemije: Na klinici u Berlinu ga čeka terapija, ali moramo što pre da prikupimo novac!

Lekari bolnice Helios u Berlinu spremni su da Peđu prime na terapiju i potom transplantaciju koštane srži, ali su mu za to neophodna novčana sredstva u što kraćem vremenskom periodu

  • 14

Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za novinara i urednika televizije N1, Peđu Obradovića (43). Njemu je u septembru 2018. godine dijagnostifikovana akutna limfoblastna leukemija. Hitno je primljen na Institut za hematologiju Kliničkog centra Srbije, gde je utvrđeno da se radi o visokorizičnom obliku leukemije.

Prepisane su mu citostatičke terapije nakon kojih je trebalo da usledi transplantacija koštane srži. Međutim, oblik leukemije od koga Peđa boluje pokazao se otpornim na terapiju dostupnu u Srbiji. Peđa u Institutu za hematologiju može da primi još jednu citostatičku terapiju, sa potpuno neizvesnim ishodom.

U toku 2018. godine, prvo u Sjedinjenim Američkim Državama, a ubrzo i u Evropskoj uniji, registrovana je nova terapija koja se primenjuje upravo na otpornim oblicima akutne limfoblastne leukemije od koje Peđa boluje.

Foto: Budi human

Studije i klinička praksa pokazali su da ta terapija daje pozitivne rezultate u visokom procentu.

Primenom nove terapije, postoji velika šansa za uspeh koji bi vodio transplantaciji koštane srži i konačnom izlečenju. Lekari bolnice Helios u Berlinu spremni su da Peđu prime na terapiju i potom transplantaciju koštane srži, ali su mu za to neophodna novčana sredstva u što kraćem vremenskom periodu.

Pomozimo Peđi! Upišimo 570 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Peđa pobedi u borbi za život! Budimo humani!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirsada

    23. novembar 2018 | 19:16

    Daj bože što prije da mu se pomogne.Imaju para za Rijalitije a nemaju da lijece svoj narod.Gospodin je nečije djete suprug otac.

  • GORAN.

    23. novembar 2018 | 18:55

    ŽIVOT JE NAJVEĆA DRAGOCENOS KOJU SMO DOBILI NA DAR. POMOZIMO KOME JE TA DRAGOCENUST UGROŽENA. NAŠE MALO NEKOM JE MNOGO.

  • Licemerka

    23. novembar 2018 | 20:17

    OČE NAŠ KOJI SI NA NEBESIMA, POMOZI NARODU SRBIJE, DA NE BUDE ZAO I BEZOSEĆAJAN....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA