Katarinu je majka napustila kada je bila beba: Sa bolesnim ocem deli dva jajeta i proju, a pored njih je kućerina za 3 porodice (VIDEO)

Samohrani otac Bogdan Luković, iz ivanjičkog naselja Crnjevo, s teškom mukom uspeva da, usled nemaštine i bolesti, pregura novi dan sa osmogodišnjom ćerkom Kristinom

  • 23

Samohrani otac Bogdan Luković, iz ivanjičkog naselja Crnjevo, s teškom mukom uspeva da, usled nemaštine i bolesti, svaki dan pregura i dočeka novo jutro sa svojom osmogodišnjom ćerkom Kristinom. Njihov mukotrpan život u iznajmljenom stanu svodi se na puko preživljavanje, pišu Novosti. Neće Bogdan da prizna, ali komšije svedoče da su više gladni nego siti, a posebno on, koji će, samo da bi ćerka imala šta da pojede, trpeti gladan i po nekoliko dana.

On je invalidski penzioner, i na korak do kolica zbog multiple skleroze. U životu ga, kažu, drži samo strah za osmogodišnju ćerku, koja mu je sve na ovom svetu. Za doručak dele dva jajeta i proju, koju njene ruke jedva mogu da prelome.

Printskrin:Youtube/Radio Televizija Vojvodine

- Teško nam je, zaista, ostali smo bez hrane, a ja i bez lekova. Ležem i ustajem sa strahom da li će mi dete imati bar jaje za doručak. Meni i nije više do života, ali ne smem da padnem zbog Kristine. Mnogo je vezana za mene i ne znam gde bi završila u slučaju da mi se nešto desi. Verujte, taj strah je jači od smrti. Bolestan sam od multiple skleroze i lekari se čude kako već nisam u kolicima. Prošle godine sam morao na oporavak u banju. Morao sam i nju da povedem, pošto je nisam imao kud - kazao nam je Bogdan.

KRISTINU JE MAJKA NAPUSTILA KADA JE BILA BEBA

Bogdanova bivša supruga, a Kristinina majka napustila ih je kada je devojčica imala osam meseci. Sud je dete dodelio ocu, pa Kristina sada majku viđa povremeno i to u Centru za socijalni rad u Ivanjici.

Bogdanovi susedi zadivljeni su pažnjom kojom Bogdan obasipa svoju jedinicu. Komšinica Milena Tomić kaže da njegova mala penzija ne može da podmiri njihove osnovne potrebe, a kamoli da ima dovoljno za lekove i kiriju, za koju mesečno moraju da izdvoje 70 evra.

VIŠE GLADNI, NEGO SITI

- Povremeno čuvam Kristinu kada je Bogdan u bolnici ili na pregledima. Oni se stvarno muče i više su gladni nego siti. Bogdan sigurno, jer on neće da jede dok ne nahrani prvo Kristinu. Stvarno im je neophodna pomoć - rekla nam je Milena. - Bogdan je Kristini sve što ima, ona je lepo vaspitana devojčica, skromna i privržena ocu.

Za podstanarski život duguju petomesečnu kiriju. I pored velikodušnosti vlasnika kuće, jer zna da sačeka na isplatu i po više meseci, oni će, ako ne plate uskoro dug, na proleće morati da se isele. Gde, ni sami ne znaju.

Komšija Miroslav Zlatić, čija je kuća prva do Lukovićeve, kaže da je kuća u kojoj žive Lukovići na prodaju i da bi u njoj mogle da se smeste tri porodice.

Komšija Miroslav, Printskrin:Youtube/Radio Televizija Vojvodine

APEL KOMŠILUKA

- Kuća se prodaje za 50.000 evra. Ogromna je, ima tri stambene jedinice sa zasebnim ulazima. Evo, mi kao komšije molimo državu, opštinu ili ljude koji imaju novca da je otkupe, jer bi rešili muku za tri ivanjička socijalna slučaja. Tu je još pet ari placa, pa bi mogla da se sagradi još jedna stambena zgrada za takve porodice - kaže Zlatić.

Kad vidite kako je otac mazi po glavi dok mu Kristina sedi u krilu:

- Da mi daju bogatstvo i celu Srbiju ne znači mi ništa, samo kad mi je ona ovakva pametna i borio sam se za nju - ne možete da ostanete suvih očiju.

VIDEO: Zavirite u prvi muzej psihijatrije u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ssssss

    4. februar 2019 | 16:49

    Milion puta kazem sebi sto nemam para ko neki lelemudi da ovakvim ljudima mogu da pomognem. Pare se bacaju niz vodu ko kako stigne a posteni i vredni najvise propate. Dajte otvorite im neki namenski racun da ljudi mogu da uplate koliko mogu. Da im svaki mesec legne po 20ak hiljada, imali bi za koliko toliko normalan zivot.

  • nt

    4. februar 2019 | 18:52

    Molim vas da ostavite broj žiro računa ili navedete način kako može da se uplati pomoć porodici.

  • Ja

    4. februar 2019 | 21:25

    Ostavite nam kontekt telefon da posaljemo novac da pomognemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA