≫ 

Dimitrije (9) sve razume, ali ne može da govori i sporazumeva se pogledom: Rođen je sa teškom bolešću i sada mu treba naša pomoć (FOTO)

Dimitrije Matić je stalno vezan za kolica, jer ne može samostalno da hoda, sedi, stoji ni da jede

  • 0

Dimitrije Matić, učenik trećeg razreda osnovne škole "Milan Petrović" u Novom Sadu, boluje od cerebralne paralize kvadripareze i potrebna mu je pomoć za lečenje u inostranstvu.

Usled nedostatka kiseonika i komplikacija na porođaju, Dimitriju je dijagnostifikovan spastični oblik dečije cerebralne paralize – kvadripareza. Odmah po rođenju je reanimiran i naredna 72 sata se borio za život.

Dimitrije se od trećeg meseca života bori sa fizikalnim terapijama koje se sastoje od vežbi, masaža, hipoterapija i plivanja, kao i operacijama u inostranstvu, od kojih je tri imao u Rusiji.

Devetogodišnji Dimitrije, Printskrin/Budi human

MENTALNO OČUVAN

Mali Dimitrije je stalno vezan za kolica, jer ne može samostalno da hoda, sedi, stoji, jede, govori. Mentalno je očuvan tako da sve razume i sa svojim roditeljima i bratom komunicira pogledom i gestikulacijama.

NOVAC ZA ŠETALICU I SPECIJALNI RAČUNAR

Dimitriju je potrebna novčana pomoć kako bi mogao da ode u inostranstvo na četvrtu operaciju u Rusiji, koje će se obavljati na tetivama. Takođe mu je potreban novac i za kupovinu ortopedske šetalice pomoću koje bi mogao da napravi svoje samostalne korake kao i nabavku specijalnog računara "tobii" koji bi pokretao očima.

Za Dimitrija je pokrenuta humanitarna akcija preko fondacije "Budi Human", a vi možete pomoći slanjem poruke 440 na broj 3030 (cena poruke za sve mreže 200 din, PDV se ne naplaćuje) ili uplatom na žiro račun 160-492885-89.

VIDEO/Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA