Teodoru su roditelji čekali 7 godina, ali njihova sreća trajala je samo dok je napunila dva meseca: Od tog trenutka počinje da se bori za život kao lavić!

Za transplantaciju kostne srži koja bi joj spasila život nedostaje 150.000 evra

  • 7

Malenoj Teodori Cvetanović (1,5) iz Aleksinca neophodna je transplantacija kostne srži da bi pobedila tešku autoimunu bolest koja joj je dijagnostifikovana kada je imala svega dva meseca. Za ovu operaciju, koja za nju znači život, nedostaje još 150.000 evra.

Humanitarnoj akciji za lečenje jednoipogodišnje Teodore pridružili su se minulog vikenda i članovi Asocijacije studenata Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u Beogradu (ASFMPB). Organizovanjem turnira u streljaštvu, za dan su sakupili 182.000 dinara koje će u utorak da uplate za nastavak njenog lečenja i transplantaciju kostne srži u Veroni.

- Ganula nas je borba malene Teodore protiv hemofagocitne limfo hitiocitoze, teške autoimune bolesti od koje je obolela sa samo dva meseca - kaže Marijana Grbić, predsednik ASFMPB. - Sa streljanom "Target" organizovali smo humanitarni turnir u streljaštvu na kom su učestvovali profesori, studenti, članovi streljačkog kluba, rekreativci i brojni humanitarci. Njih 182 uplatili su kotizaciju od 1.000 dinara, a 159 se nadmetalo u preciznom gađanju na 15 metara iz pištolja CZ 99. Svaki takmičar dobio je po 15 metaka koje streljana nije naplatila, pa je i na taj način pomogla ovu našu akciju.

Po njenim rečima, maloj Teodori je za transplantaciju kostne srži potrebno 150.000 evra. Ona je već na klinici u Veroni gde se obavljaju neophodne pripreme za operaciju koja za nju znači život.

- Sredstva koja smo sakupili, mali su doprinos, ali verujemo i podsticaj drugima da pomognu lečenju ove hrabre devojčice - priča Grbićeva. - Za njeno rođenje roditelji su se borili više od sedam godina, ali njihova sreća trajala je samo dok je Teodora napunila dva meseca. Od tada ona prima hemioterapiju koja se završava u junu, a za nastavak lečenja neophodna joj je transplantacija kostne srži.

Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da pomognete uplatom novca na brojeve žiro-računa:

Dinarski: 160 - 5400101657490-34

Devizni: RS35 - 160 - 5430201002772 - 30

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA