Jedna žurka može da vrati osmeh bolesnoj devojčici Uni na lice: Ona još ne govori i teško hoda, ali je pravi borac

Za jedan odlazak na terapije u Slovačku potrebno je 3.000 evra

  • 3

Mama, tate, bake i deke, svi koji želite da učinite jedno dobro delo i pomognete malenoj devojčici Uni Bihorac (5), koja se od rođenja bori sa zdravstvenim problemima, odvedite decu na žurku koja se održava danas u Rakovici. Svojim nesebičnim činom učinićete puno za malog borca koji se svakog dana suočava sa velikim izazovima.

Uni su na samom rođenju ustanovili srčanu manu, a pored srčanih problema devojčica ima atogripozu, kao i probleme sa govorom i sluhom.

Devojčica u donjem lumbalnom delu kičme ima skoliozu 100 odsto, zbog čega je ranije išla na terapije u Slovačku. Kako je za jedan odlazak na to lečenje potrebno oko 3.000 evra, roditelji nisu imali više novca da je vode na terapiju, koja joj veoma pomaže.

U međuvremenu, Una je išla na terapije u privatnu kliniku u Novom Sadu, ali one ne odgovaraju njenom stanju. Ukoliko hitno ne ode na terapije u inostranstvo, stanje će joj biti pogoršano, a deformiteti na njenom telu postaće sve vidljiviji.

Tu nastupamo mi! Danas u 12 sati, u Starom drvcetu u Rakovici, u Ulici Patrijarha Dimitrija 57b, održava se žurka za Unu Bihorac.

- Drugari, dođite, povedite mame i tate na kafu, dok oni piju kafu vi ćete se zabavljati sa Elzom, Vitezovima koji će vas naučiti da se mačujete, a Veliki Prijatelj dece Peđolino će vam pokazati kako su mame i tate bile dobra deca - piše u pozivu na događaj na Fejsbuku.

Žurki su se pridružile i drugarice iz grupe rukotvoraca, tako da će tamo biti prilike da kupite svojoj deci unikatnu igračku, ili sebi nešto lepo od nakita, a sve što platite biće upućeno za Unino lečenje.

- Vi ćete se fotkati sa Elzom, Vitezovima i Peđolonom i imati uspomenu na ovo druženje, a Uni ćemo staviti osmeh na lice - ističu na Fejsbuku.

Kako je ranije rekla Unina majka Violeta, devojčica mora na svaka dva do tri meseca da ide na terapije u Slovačku.

Iako ima velike zdravstvene probleme i još uvek ne govori i teško hoda mala Una je pravi borac.

Pomozimo Uni da izađe kao pobednik!

Za odlazak na terapiju u Slovačku Uni je potrebno 3.000 evra. Svako ko je zainteresovan da pomogne porodici Bihorac da Unu odvede na lečenje može to učiniti uplatom na račun: 160-449049-65 ili slanjem SMS poruke 174 na 3030.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    10. februar 2019 | 11:10

    Kako je tuzan zivot, neko to potrosi za vikend ili par krpica a njoj zivot zavisi od toga

  • Јасмина

    10. februar 2019 | 14:35

    Мила Уна,има нас доста који ће ти помоћи својим малим-великим донацијама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA