Moj Bogdan trpi stravične bolove i ne može da hoda: Ima specifični tumor, a uskoro mu je 4. rođendan (FOTO)

Tumor koji ima je dosta specifičan jer je slepljen za karličnu kost, pun je krvnih sudova, kapilara, tvrd je kao kamen

  • 4

Bogdan Gicović (3) iz Zaječara boluje od specifičnog oblika tumora male karlice - rabdomiosarkoma koji mu je dijagnostifikovan u junu prošle godine. Jedina nada mu je lečenje u Turskoj, koje će finansirati Fondacija "Podrži život". Za prvu terapiju lečenja, koja košta 15.000 evra, novac je obezbeđen, ali porodica mora da prikupi još oko 5.000 evra za put, smeštaj i sve ono što je Bogdanu neophodno tokom boravka u Turskoj od oko mesec dana.

Majka Marina Gicović je bez posla, a jedini izvor prihoda porodice Gicović je invalidska penzija koju prima Marinin deka, koji je ostao bez vida. Otac i brat za sada ne mogu da nađu posao.

- Moj Bogdan trpi stravične bolove i ne može da hoda. Tumor je dosta specifičan jer je slepljen za karličnu kost, pun je krvnih sudova, kapilara, tvrd je kao kamen, i nalazi se na prilično nezgodnom mestu. U Beogradu su pokušali da ga operišu, ali je operacija bila neuspešna - kaže Marina.

Mnogi Zaječarci, od kojih neki poznaju ovu porodicu, uplatili su novac i ukupno je sakupljeno 230.000 dinara. Marina kaže da im je zahvalna do neba.

Foto: Telegraf

Dokumentaciju o bolesti Bogdana Marina slala je i u Ameriku, ali su tamošnji stručnjaci kazali da ne mogu da izvrše zahvat. Poslala je dokumentaciju i turskim lekarima.

- Turski lekari smatraju da mogu pomoći, sve je dogovoreno, ali nam nedostaje para. Oni su prihvatili ceo slučaj koji podrazumeva hemoterapiju i zračenje, prvo da probaju da smanje tumor, pa onda da pokušaju da ga odvoje od karlične kosti. Moramo što pre u Tursku, ali ne znam kako ćemo sakupiti preostali deo potrebnog novca - očajna je Marina.

Malom Bogdanu je 25. maja rođendan, tada treba da napuni 4 godine. Njegova porodica moli sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu da uplate novac na sledeće račune:

Žiro-račun: 265-0000005399899-86 u Raiffeisen banci

Broj telefona njegove majke Marine je 061/192 99 34.

(Z. A)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SU

    15. februar 2019 | 14:50

    Zar ne može zdravstvo Srbije i neurohirurzi da to saniraju,ovaj prilepio celu ruku a ovo ne može,poziv za predsednika i ministra zdravstva da obezbede alternativu a ne samo kapanja i borba za vlast.

  • Beli kg

    15. februar 2019 | 14:30

    Daj te broj sms

  • Ja@@@

    15. februar 2019 | 14:36

    Organizuj te neki laksi nacin za uplate, kao sto je sms.Komplikovano je ici u banku,postu za svaku uplatu.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA