Nemanja iz Čuruga je do pre mesec dana bio zdravo dete: Sad se bori za život, malo fali da pobedi!

Nemanja je u jako lošem stanju, iako mu je bolest dijagnostifikovana pre oko mesec dana

  • 13

Nemanja Prpa (4) iz Čuruga kod Novog Sada oboleo je od teškog oblika tumora moždanog stabla (GLIOM) koji je obuhvatio respiratorne organe i hitno mu je potrebno 48.000 evra za terapije.

Nemanja je zbrinut u novosadskoj bolnici, a njegov transport u neku drugu ustanovu nije moguć zbog teškog stanja. Terapije koje bi trebalo da primi za njega su preko potrebne i veoma skupe. U pitanju su vakcine, a svaka košta po 8.000 evra.

Foto: Facebook

- Za prvu terapiju smo skupili novac uz pomoć akcija i prijatelja. Nju tek treba da primi. Ali, da bismo nastavili dalje, molimo vas za pomoć, jer svaki dinar znači da se Nemanji produži i spase život - kazala je njegova tetka Maja Milić.

Ukupno je za terapiju potrebno još 48.000 evra, dodaje ona.

Nemanja je, inače, jedinac. Do pre mesec dana njegovi roditelji mislili su da je potpuno zdravo dete, ni ne sumnjajući da se u njemu razvija tumor. A onda se prehladio, pa su usledila ispitivanja i sasvim slučajno isplivale su loše vesti.

- Dečaku je loše malo više od mesec dana, lekari kažu da duže vreme postoji taj tumor u glavi, međutim, tek sada je otkriven. Nemanja je bio živahan, uvek je trčkarao i tako nešto nikome nije padalo napamet - priča Maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    19. februar 2019 | 17:22

    Zdravstvo RS besprekorno funkcioniše i dostupno svima,neurohirurzi VMA uradiše otkinutu ruku i zar ne mogu i ovo da saniraju,poziv za ministra zdravlja da nađe alternativu jer već poseduju poseban fond za ovakva lečenja.

  • Maja

    19. februar 2019 | 17:51

    Nemanja je cetvorogodisnji decak, iz Čuruga, boluje od tumora GLIOM, koji se nalazi na mozdanom stablu koji je obuhvatio respiratorne organe. Nemanja je trenutno u bolnici u Novom Sadu. Nazalost, transport nije moguc zbog kriticne situacije ali su terapije koje Nemanja mora da primi jako potrebne i veoma skupe. Za terapije(vakcine) je potrebno sakupiti 48000€. Novac je skupljen za prvu terapiju uz pomoc akcija i prijatelja, koju ce on primiti u toku ovih dana. Molimo za pomoc, svaki dinar znaci da bi se Nemanji produzio i spasio zivot!

  • Дејан Младеновић

    19. februar 2019 | 19:44

    Ос свег срца Немањи желим брз и трајан опоравак.Није ми јасно зашто породица нема поверења у наше лекаре/ хирурге?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA