≫ 

Ognjen ne može ni da sedi bez nečije pomoći, a serija operacija i terapija jedina je nada da predivni dečak stane na noge

Ognjen je prevremeno rođena beba

  • 1

Malog Ognjena iz Petrovca sledeće nedelje čeka još jedna operacija: ovoga puta ruke, koju će mu obaviti ruski doktori u privatnoj klinici u Ćupriji.

Kao prevremeno rođena beba, u osmom mesecu, Ognjen prvih mesec dana života provodi u inkubatoru. Nedostatak kiseonika i krvarenje u mozgu najblažeg stepena su na žalost ostavili posledice, a u osmom mesecu dobija epileptične napade.

Tada mu je, pored cerebrale paralize, dijagnostikovan i Vestov sindrom, težak oblik dečje epilepsije.

Na sreću, Ognjen od uvođenja terapije nema epi napade i mentalno je očuvan. Sa samo tri meseca je krenuo na fizikalnu terapiju gde po nekoliko meseci godišnje provodi u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

Foto: budihuman.rs

Ognjen ne može da sedi bez nečije pomoći, ne hoda, ne puzi. Ide u vrtić i obožava da se druži sa svojim vršnjacima.

Kako bi još više napredovao neophodna mu je operacija, rehabilitacija i ortopedska pomagala koja iziskuju značajne troškove, koje porodica nije u mogućnosti finansijski da isprati.

Sve operacije i terapije koje su potrebne Ognjenu i drugoj deci sa ovom bolešću u našoj zemlji ili nema, ili ih ima samo u privatnim klinikama.

Ognjenu posle naredne operacije predstoji oporavak u trajanju od 6 nedelja i zatim ide u Novi Sad na fizikalne terapije da se izvuče maksimalna korist od operacije.

Ognjen vežba neumorno svakog dana po 4 sata i dosta je napredovao od prethodne operacije, ali u budućnosti kako bude rastao trebaće mu više ortopedskih intervencija da bi prohodao i trebaće mu mnogo vežbi, što nažalost mnogo košta, a porodica nije u mogućnosti da sve to finansijski isprati.

Hvala svima što ste bili uz Ognjena i nas. Nadamo se da ćete nas i dalje podržavati i pomoći Ognjenu da napravi SVOJ PRVI KORAK, da ne stanemo sada tako blizu cilja…

VIDEO: Drugari iz škole snimili humanitarni video za bolesnog drugara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    26. februar 2019 | 15:01

    Jedini i najbolji nacin, sprijatelji te se sa Dacicem i Vucicem. Ako ste prijatelji sa njima, drzava ce da vam plati a ako niste skupljacete moleci pojedince, da daju vasem sinu. Sta znaci prijateljstvo, videli ste, kad su platili troskove sahrane i prevosa Sabanu Saulicu i ako je on bogatas. Dok narod skuplja SMS porukama novac za lecenje dece. Sram ih bilo. Ali oni ne znaju, sta je sram

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA