≫ 

Tri ćerke donele su im najveću radost, ali i brigu: Jelićima je svaki dinar potreban da podignu svoju decu i izbore se s bolešću (VIDEO)

Pomozite porodici Jelić

  • 3

Miroslav i Zorica Jelić, iz ivanjičkog sela Gleđica, venčali su se 2003. godine i dobili tri ćerke koje su im donele najveću radost, ali i brigu. Najmlađa Marija od četvrte godine živi bez jednog jajnika, a prvi epi napad doživela je već sa šest godina, dok je starija, četrnaestogodišnja Mladena, rođena sa teškim deformitetom kičmenog stuba i neophodna joj je operacija za koju Jelići nemaju novčanih sredstava.

Majka Zorica i sama je imala teško detinjstvo. Kad je bila mala ustanovljena joj je cerebralna paraliza, koja je uslovila ograničene radne sposobnosti. Otac Miroslav je u invalidskoj penziji koja mu mesečno donosi 14.000 dinara.

Nekoliko godina unazad ova porodica svaki dinar usmeravala je na lečenje svojih devojčica, ali novca više nema - 25 hiljada ukupnih mesečnih primanja Jelićima je dovoljno samo za to da ne budu gladni, sve drugo im nedostaje.

Iako su Mladena, Marijana i Marija već u detinjstvu naučile da život može biti jako okrutan, one su pune entuzijazma i nade u svetlu budućnost. Veruju u humanost dobrih ljudi uz čiju bi novčanu pomoć, nakon lečenja, dobile šansu da žive kao i svi njihovi vršnjaci.

Taksista iz Ivanjice Vladan Milosavljević slučajno se upoznao sa teškom situacijom ove porodice, od tada im pomaže u skladu sa svojim mogućnostima. Ipak, kako bi se Mladena izlečila, a Marija bila u mogućnosti da redovno uzima terapiju, potrebno je mnogo više, potrebna je pomoć svih nas.

Ukoliko želite i možete da pomognete porodici Jelić, javite se na mail portalinfoliga@gmail.com.

(Telegraf.rs/Info Liga)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    6. mart 2019 | 15:51

    Kada bi svi politicari i poslanici davali 5% plate za lecenje i pomoc,de bi nam bio kraj....

  • Mrmot

    6. mart 2019 | 19:05

    Da li je moguce da devojcica ne moze da se operiše o trošku države? U cemu je problem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA