Najlepša vest dana: Skupljen novac za Nemanjinu operaciju, dečak konačno ide u Nemačku na lečenje (FOTO)

- Iz Ministarstva zdravlja konačno smo dobili lepu vest da je sve spremno za Nemanjin odlazak u Hamburg - kaže Nemanjina mama

  • 4

Umesto 15. januara, mali Nemanja Jovanović iz Zaječara konačno će 17. marta otići u Nemačku na operaciju deformiteta kičmenog stuba. Proteklih meseci zbog nedostatka novčanih sredstava, ali i termina za pomenuti hiruški zahvat njegov odlazak u Hamburg nekoliko puta je odlagan.

Međutim, Nemanja će sa majkom Jelenom 18. marta biti hospitalizovan na dečijoj klinici "Altona", gde će nakon pregleda i brojnih analiza biti i operisan od strane vrhunskih stručnjaka.

Od pregleda i konzilijumskih konsultacija koji su u vezi sa Nemanjinim zdravljem obavljeni na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" prošlo je nekoliko meseci.

Novembra 2018. godine španski specijalista dr Norbert Ventura i tim lekara Instituta na "Banjici" ustanovili su da se mali Nemanja može operisati, ali da se zbog izuzetno složenog i rizičnog zahvata ona može obaviti jedino na klinici u Hamburgu, u Nemačkoj.

Nemanja Jovanović/ Foto: Facebook

Nakon skoro 6 meseci otkako su mediji objavili priču o malom Nemanji Jovanoviću iz Zaječara koji boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba, problem sa njegovim zdravstvenim stanjem konačno bi mogao biti rešen.

- Iz Ministarstva zdravlja konačno smo dobili lepu vest da je sve spremno za Nemanjin odlazak u Hamburg - kaže Nemanjina mama.

Jelena i Nemanja imaju let iz Beograda u nedelju, a do Beograda će biti preveženi opštinskim vozilom.

U Zaječaru su proteklih meseci organizovane brojne humanitarne akcije za prikupljenje pomoći za lečenje malog Nemanje.

Podsećamo, Nemanja od rođenja boluje od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba. Iako primećena odmah po rođenju, bolest, zbog nedovoljne razvijenosti koštanog sistema, nije mogla biti otklonjena pre druge godine života.

Dečak napokon ide na operaciju/ Foto: Facebook

Prema rečima lekara, krivljenje kičme koja je osovina celog tela povuklo je za sobom ozbiljne zdravstvene poteškoće, pa su tako zapremine grudnog koša i stomaka smanjene, a funkcija disanja otežana.

Veseo, nasmejan i pun energije, ovaj dečak bi najviše voleo da se kao i njegovi drugari igra u parkiću i bavi sportom.

Nadamo se da će mu pomenuta operacija sve to i omogućiti.

(Telegraf.rs/zajecaronline.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iva

    14. mart 2019 | 10:52

    Jadna Srbijo zar mora da se skuplja novac za operaciju umesto da se plati iz budzeta

  • Mentalno zaostao

    14. mart 2019 | 12:04

    Tri prstica dizi a ne dva i ovde ocekujes neku pomoc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA