Dejana je presrela Žandarmerija, a nesvakidašnji susret korak je do spasavanja života njegovog sina

Beograđanin je podeliio priču o neobičnom susretu sa pripadnicima Žandarmerije

  • 7

Dejan Milunović iz Beograda juče se kasnim večernjim satima vraćao kući kada ga je zaustavila Žandarmerija.

- Prilaze momci vozilu. Krenuo sam već da spremim dokumenta, međutim jedan od njih govori mi: "Ne treba, nismo Vas zbog toga zaustavili", a drugi me pita: "Je l' ovo Vaš sina na kolima? Zbog toga smo Vas zaustavili?" - prepričava ovaj susret Milunović.

Na njegovim kolima, naime stoji plakat Fondacije "Budi human" sa slikom njegovog sina Vasilija. Mali Vasa boluje od Vestovog sindroma i potrebna mu je novčana pomoć.

- U jednom trenutku momci su izvadili pare: "Želimo da doniramo za pomoć Vasi." Izgubio sam se. Nisam znao šta da kažem. Ostao sam bez reči, a srce hoće da pukne - nastavlja Dejan.

Vasilije se od rođenja bori sa najtežim oblikom Westovog sindroma i drugim oblicima retardacije mozga, koje mu ne dozvoljavaju da bude normalno dete, navode iz Humanitarne fondacije "Budi human"

Uprkos svemu tome on je veseo i nemiran dečak i skoro uvek ima osmeh na licu, što sve koji ga pogledaju potpuno razoružava. Svoju mamu Draganu, oca Dejana i starijeg brata Strahinju najviše obraduje kada vide mali, ali ipak napredak u njegovom psihičkom, kao i u fizičkom stanju. On ih sve razume, zna gde mu je uvo, gde mu je nosić i sve ih pomazi uveče pred spavanje, ali još uvek ne može sam da sedi, da drži glavicu, da govori ili hoda.

Fizikalne terapije i lekovi koji mu kontrolišu epileptične napade su jedine stvari koje mu mogu pomoći. To je dugotrajan i mukotrpan proces, u kome on trpi i određene bolove, ali sve izdržava sa osmehom, kao da je i sam svestan da je to jedini način da mu bude bolje. Kada vide kakav je borac, njegovi roditelji dobijaju snagu da se bore za njega, da se raduju svakom novom danu u kome će Vasilije uraditi nešto što ranije nije mogao.

Foto: Budi human

Na žalost, oni nemaju dovoljno sredstava da njegovo lečenje isprate u celosti. Neophodna im je pomoć dobrih ljudi, na kojoj su neizmerno zahvalni.

To je jedina opcija za njega i za radost njegove porodice i njegovog brata koji ga nestrpljivo čeka da se igraju, razgovaraju i rastu kao sva druga braća.

Vasiliju možete pomoći tako što ćete upisati 247 i poslati SMS na 3030,  uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom na linku e-doniraj.

Dinarski račun: 160-463442-51

Devizni eur: 00-540-0001935.9

Iban: RS35160005400001935926

Swift/bic: DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    2. april 2019 | 22:27

    Sta da kazem osim svaka cast. Ima i notmalnih ljudi u policiji

  • vulkanizer

    2. april 2019 | 22:26

    Dao im Bog zdravlja i srece, a malom Vasi da ozdravi sto prije, ima dobrih ljudi, ima nade za nas.

  • Ana

    2. april 2019 | 22:34

    Kada je pomoc za zivot nekome tu se I pokaze kakav si covek!Bravo za ljuskost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA