≫ 

Branka je mislila da ima jaku upalu, a onda je saznala da samo jedan lek može da joj sačuva život

Karcinom se nalazi na veoma nezgodnom mestu i nemoguće ga je hiruškim putem celog odstraniti

  • 0

Branka Đurđević (37) je profesor razredne nastave, udata je i ima dva sina. Zaposlena je u Gradskoj biblioteci u Jagodini. Do avgusta 2017. godine imala je normalan život, kada je nakon jake upale u predelu abdomena operisana, a nakon toga je PH analizom utvrđeno da boluje od veoma retkog i prilično agresivnog oblika karcinoma - GIST.

Usled progresije bolesti u međuvremenu je operisana još dva puta, što nije dalo pozitivne rezultate, jer se karcinom nalazi na veoma nezgodnom mestu i nemoguće ga je hiruškim putem celog odstraniti, a da se njen život ne ugrozi samom operacijom. Terapija koju je do sada primala (IMATINIB) takođe nije dala nikakve rezultate jer je bolest i dalje u velikoj progresiji.

Jedini lek koji se svud u svetu preporučuje kao delotvoran za karcinom GIST je Sunitinib – Sutent, koji se na žalost po pravilniku RFZO ne može prepisati na recept za ovu vrstu bolesti. Lek je prilično skup i kao takav Branki nedostupan, a sa druge strane neophodan i hitan.

Branka Đurđević, Printskrin: Budi human

Branka je trenutno hospitalizovana u Gradskoj bolnici Jagodina gde je pod stalnim terapijama protiv bolova i zgrušavanja krvi, čekajući na lek koji će je spasiti i vratiti normalnom životu.

Pomozimo Branki! Upišimo 632 i pošaljimo SMS na 3030.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA